In februari 2025 zal Milan van Waardenburg opnieuw in Nederland te zien zijn als Jean Valjean samen met West End ster Bradley Jaden als Javert, in Cameron Mackintosh’s productie van Boublil and Schönberg’s Les Misérables The Arena Spectacular. Gisteravond berichten we hier al over en vandaag hadden we een gesprek met Milan.

 

Les Misérables The Arena Spectacular

West End-ster Bradley Jaden zal naast Milan te zien zijn als Javert. Bradley ontving onlangs lovende recensies voor zijn rol in Stephen Sondheim’s Old Friends op het Londense West End. Hij speelde de rol van Raoul in de gloednieuwe productie van The Phantom of the Opera in Italia. Als Javert was Bradley te zien in de vernieuwde versie van Les Miserables in het Sondheim Theater, een rol die hij ook speelde tijdens de laatste periode van de originele productie in het Queen’s Theatre. Daarvoor speelde Bradley de rol van Enjolras in Les Misérables The Staged Concert.

Les Misérables, het klassieke verhaal van Victor Hugo, is een verhaal over gebroken dromen en onbeantwoorde liefde, passie, opoffering en verlossing – een tijdloos testament voor het overleven van de menselijke geest. Les Misérables is de langstlopende musical ter wereld en is wereldwijd door meer dan 120 miljoen mensen in 53 landen gezien. De wereldtournee begint op het moment dat de musical zijn 40e revolutionaire speeljaar ingaat op het Londense West End.

Les Misérables The Arena Spectacular is het vervolg op het enorm succesvolle Les Misérables The Staged Concert dat meer dan 200 record brekende shows speelde in Londen. De productie krijgt een indrukwekkend nieuw ontwerp dat speciaal voor arena’s is gemaakt. Aan deze spectaculaire productie werken meer dan 110 internationale acteurs, muzikanten en crew mee. Les Misérables heeft prachtige iconische muziek, geschreven en gecomponeerd door Boublil en Schönberg, met klassiekers als; I Dreamed a Dream, On My Own, Stars, Bring Him Home, Do You Hear the People Sing?, One Day More, Empty Chairs at Empty Tables, Master Of The House.

Praktische informatie:

Les Misérables The Arena Spectacular Ziggo Dome, Amsterdam

Vrijdag 14 februari 2025 – 20.00 uur

Zaterdag 15 februari 2025 – 15.00 uur

Zaterdag 15 februari 2025 – 20.00 uur

Zondag 16 februari 2025 – 14.00 uur

Zondag 16 februari 2025 – 19.00 uur

Kaarten verkrijgbaar via www.mojo.nl/lesmiserables

De show is volledig Engelstalig

Foto: Peggy de Haan
Video: Rob de Haan