De afgelopen twee weken waren alle klasgenoten Muziektheater Fontys al afgestudeerd en gisteravond was het dan eindelijk de beurt aan Isaura met ‘Mazzel’. Als ik zeg: Save the best for last, doe ik de klasgenoten tekort, maar het eindexamen van Isaura was zeer imponerend.

Er hing een waslijn met briefjes eraan, waarbij Isaura steeds een briefje pakte of kreeg. Vervolgens vertelde ze iets of zong ze dan een nummer, waarbij discriminatie van mensen met een donkere huidskleur wel een thema was dat regelmatig terugkeerde. De gekozen nummers zorgden regelmatig voor dik kippenvel en tranen. Met volle overtuiging zong ze met haar prachtige stem de nummers en regelmatig werd ze ondersteund door een ensemble bestaande uit: Noa Groenen, Anh Khoa Tran, Elise van Wanrooij, Carlos de Vries, Janne Kolpa, Naima Bayo, Yulia Hartog en Sjoerd Knol.  In de Wat Hall mocht helaas alleen de jury aanwezig zijn en was iedereen vooraf getest op Corona. Daardoor was het hele examen Corona-proof.

De regie was in handen van Ad Knippels en de muzikale leiding was in handen van Marco Braam. Goed nieuws is dat Isaura vanaf juni te zien is als swing in The Sound of Music.

Met Isaura is nu de gehele klas afgestudeerd en zagen wij de meest uiteenlopende voorstellingen. En hoe verschillend de studenten ook zijn, een ding is zeker. Ze barsten van het talent en we gaan hen zeker terugzien in het werkveld in binnen of buitenland.