Deze spektakelmusical met de muziek van Rowwen Heze, speelde vorig jaar van 19 juli t/m 2 september (2023) in het openluchttheater De Doolhof in Tegelen. 65.000 bezoekers hebben toen de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden bezocht. Vanwege het grote succes is er deze zomer een reprise van 5 juni t/m 14 juli. 

Een groot deel van de cast, onder wie Buddy Vedder, Renée van Wegberg en Hein van der Heijden, keert terug. Lone van Roosendaal (vanaf 12 juni) en Esmée Dekker zijn nieuw aan de cast toegevoegd. Beiden hebben hun sporen verdiend in de musicalwereld en hebben ‘roots’ in Limburg. Hoewel het verhaal over een grote hoeveelheid water gaat, was het op 6 juni een droge en koele avond en hebben wij genoten van deze voorstelling, genoten met een zachte ‘G’.

 

Verhaal

De Heilige Anthonius neemt ons mee naar december 1993. Een roerige tijd. Wat begon als een hoge waterstand van de Maas, groeide binnen een paar dagen uit tot een watersnood die Limburg totaal overrompelde. En tegelijkertijd dichter bij elkaar bracht dan ooit.

Radiojournalist Sarah ziet de onrustige Maas als dé kans op een mooie reportage, de doorbraak in haar carrière. Maar daar denkt de radioredactie van Omroep Limburg anders over. Sarahs ouders proberen koste wat kost hun boerderij en de beesten veilig te stellen. Evacueren is geen optie, zelfs niet als het leger het eist. Dat is zeer tegen de wens in van hun oudste dochter die halsoverkop met haar vriend naar Nederland reist om haar familie bij te staan. Een gemeenteraad komt samen om het dorp te beschermen. Burgemeester Ruiters denkt genoeg tijd te hebben om zijn dorpen in Noord Limburg te redden. Ondanks al zijn inspanningen, loopt hij volgens zijn raadsleden achter de feiten aan. De druk wordt opgevoerd. Totdat hij opeens spoorloos verdwijnt.

Voor tickets en info: www.hetwaszondaginhetzuiden.nl

Wilma van der Werf