Helaas stopt de opleiding Muziektheater Klassiek op Fontys. De huidige vierdejaars zijn de laatste studenten aan deze opleiding. Gisteravond speelden zij Die Schöne Galathée Van Franz von Suppé. In 1865 ging de operette in première die gebaseerd is op de Griekse mythe van Pygmalion en Galatea. Deze mythe vormde later ook de in inspiratie voor de musical My Fair Lady.

Het avondconcert had eigenlijk vorig jaar al moeten plaatsvinden, maar Corona gooide roet in het eten. De Muziekzaal was voor het eerst sinds lange tijd weer helemaal gevuld met publiek en dat moet de cast een extra boost hebben gegeven. Ze speelden in ieder geval met veel energie. Er waren twee dubbelrollen, maar zoals we al vaker zagen op Fontys werd dat voortreffelijk opgelost. De dames in kwestie waren eender gekleed en wisselden op zo’n manier dat het absoluut niet storend was. Het is zonde dat de opleiding moet stoppen want deze 7 studenten lieten zien dat ze voortreffelijk zijn opgeleid zowel qua spel als qua zang. Het verhaal was heel boeiend en werd in het Duits gespeeld en gezongen. Voor degene die de taal niet helemaal verstonden, was er boventiteling. De voorstelling bevatte veel humor die ook nog eens in de vertaling uitstekend tot zijn recht kwam. Muzikaal leider Gabrielka Clout liet ook haar komische talenten zien naast het uitstekende spel op de vleugel.

Verhaal

Als artiest word je soms verliefd op je eigen werk. Zangers die verliefd worden op het geluid van hun stem, schilders die verliefd worden op hun portretten, en beeldhouwers… tja… Soms maak je als beeldhouwer een kunstwerk dat zo waanzinnig is, dat je er geobsedeerd door raakt en er verliefd op wordt. Zij is je wildste fantasieën en je diepste verlangens, vereeuwigd in marmer! Door jouw handen, hamer, en beitel geschapen. Jouw persoonlijke femme fatale! Maar wat als je daaraan onderdoor gaat? Of wat als, puur hypothetisch gezien, zij tot leven zou komen en helemaal niet zou zijn wat je verwachtte? Wat als ze een kenau blijkt? Wat als ze moreel net zo twijfelachtig blijkt als het beleid over de culturele sector van het huidige kabinet? Wat als er ook andere kapers op de kust loeren, sommigen onverwacht?

Cast:

Galathée – Lynn Schoone en Pien Smeets
Pygmalion – Guus Smedts
Mydas – Mark Zielhorst
Ganymed – Sydney Smeets en Yasmijn Kooren
Venus – Eleonora Visentin

Muzikale leiding: Gabrielka Clout

er zijn geen afbeeldingen gevonden