Soms zijn er van die avonden dat je op het puntje van je stoel blijft zitten. Gisteravond was zo’n avond. Veertien talenten lieten zien wat ze in hun mars hebben. En dat is veel, heel veel.

Waar de afstudeerders van de muziektheater- en musicalopleidingen zich voorheen presenteerden in hun afstudeervoorstellingen, vielen deze afgelopen jaar vanwege de coronamaatregelen veelal weg. Afgestudeerden uit de lichting 2020 en 2021 van verschillende muziek- en musicaltheater opleidingen ( ArtEZ, Codarts, Fontys en Lucia Marthas ) presenteerden zich gisteravond aan het publiek en werkveld. Samen met reeds erkende talenten ( Renée van Wegberg, Job Greuter, Suzanne Heijdra en Sanne den Besten ) bezongen zij een theatrale toekomst waarin ‘later al lang is begonnen’.

De avond was zeer divers en in hoog tempo kwamen verschillende nummers uit o.a. Hadestown, Spring Awakening, Parade, Bernalda Alba en klassiekers zoals ‘De Minutenwals’, ‘Om te janken zo mooi’ en ‘Lente me voorbij’. Daarnaast was er ook ruimte voor eigen werk van Job Greuter met We are making art.Er werd in hoog tempo gedanst en prachtig gezongen. Het decor was sober maar daardoor kregen de talenten alle aandacht die ze verdienden. De avond was veel te snel voorbij en had wat mij betreft nog wel een tweede akte verdiend.

Stichting NANOEK

Stichting NANOEK, opgericht in juni 2020 met Anouk Beugels als initiator en artistiek leider, richt zich op het ontwikkelen van nieuwe eigentijdse en relevante musicals in en vanuit de stad Rotterdam. Het doel is meer ruimte creëren voor experiment binnen dit genre en hierbij jonge componisten en schrijvers te betrekken en ondersteunen. Stichting NANOEK wil hiermee te benadrukken dat musical een kunstvorm is die van hoogwaardige artistieke kwaliteit kan zijn en die bovendien inhoudelijk gelinkt is aan de actualiteit.

 

Cast:

Melissa Lodder
Bas van Rijswijk
Nicole van Beest
Niels Gordijn
Sterre Verschoor
Lindy Zimmer
Merel Kappenburg
Judith Boesen
Jimi Hendrikse
Quinten de Smedt
Michael Muyderman
Iris Bakker
Noortje van Eijl
Sammy Uivel

Creatives:

Initiatiefnemers: Dominique de Bont (winnaar Musical Award voor aanstormend talent 2020) en Sterre Verschoor (Annie de musical)
Regie: Anouk Beugels
Muzikaal leider: Jeroen Sleyfer
Choreografie: Daan Wijnands en Lucas Schilperoort
Vocale coaching: Jack Breikers, Ivar Costenoble en Marco Hoving
Uitvoerend producent: Daniëlle Kersten
Geluid: Jan van Dijk
Licht: Jan Kortbeek

Wil jij ook gaan genieten van deze talenten? Dat kan. Op 8 november is de voorstelling te zien in Theater De Stoep in Spijkenisse ( https://theaterdestoep.nl/voorstelling/de-nieuwe-lichting-2021 ) Dominque de Bont doet dan ook mee. De allerlaatste kans krijg je op 10 november kan je gaan kijken in Theaters Tilburg ( https://www.schouwburgconcertzaaltilburg.nl/evenementen/36826/stichting-nanoek-de-nieuwe-lichting ) Maak je klaar voor een avond vol talent en met gastartiesten die ze bijstaan, afwisselend per avond zijn dat Renée van Wegberg, Sanne den Besten, Wart Kamps, Lucretia van der Vloot, Doris Baaten, Lisse Knaapen, Job Greuter of Dominique de Bont.

er zijn geen afbeeldingen gevonden