Na het succes van Magdalena, kropen Sam Verhoeven (muziek) en Wanne Synnave (script & liedteksten) opnieuw in hun pen om een musicalcreatie op de planken te brengen. Dag op dag dertig jaar na de Val van de Berlijnse Muur ging November 89 in première. Een pakkende voorstelling over de Muur, geregisseerd door Anne Mie Gils.
 
In November 89 maken we kennis met Arend Holtz en zijn gezin, die in Oost-Berlijn wonen op het moment dat de grens gesloten wordt. Ze moeten leren omgaan met een veranderende wereld en de nieuwe regels die daarbij horen. Arend zijn broer Klaus gaan ook voor het eerst naar de Humboldt-Universiteit, waar ze kennis maken met de Studentenunie. De sociale onrust binnen de Unie groeit, net zoals de druk om in actie te komen. Iedereen moet keuzes maken. Keuzes die levensbepalend zijn.
 
De voorstelling werd integraal gecapteerd, en wordt nu twee weken lang online aangeboden.
 
Heb je November 89 vorig jaar gemist? Of heb je gewoon zin nog eens te genieten van deze creatie? Zet je klaar om van 13 tot en met 22 november de succesmusical opnieuw te beleven.
 
Gewoon thuis. Zo vaak je wil.
 
tekst: Wanne Synnave
muziek: Sam Verhoeven
regie: Anne Mie Gils
choreo: Matthew Michel
muzikale leiding: Kristof Aerts/Peter Maus
producent: Diederik Van Durme
koorleiding: Tinne De Groot & Ronny Plovie
 
met Aaron Blommaert, Tuur Verelst, Maike Boerdam, Sébastien De Smet, Saïn Vantomme, Hanne Verstraeten, Emma Vanthielen, Ryan Joostens, Remi De Smet, Lotte Heuten, en de jongeren van Youforia.
 
Live captatie op 22, 23 en 24 november 2019 in het Zuiderpershuis.
 
 
De musical is zowel in België als Nederland te bekijken.