De eerstejaars studenten speelden met hun kerstvoorstelling ‘Heart and music’ in een van de studio’s van de Frank Sanders Akademie aan de Postjesweg in Amsterdam. Helaas kon door Covid de voorstelling niet voor publiek gespeeld worden, maar dat mocht de pret niet drukken. De energie was er niet minder om.

Heart and Music

De voorstelling bestond uit diverse nummers die aan elkaar werden gespeeld door korte sketches, begeleid door Frans Heemskerk en geregisseerd door Bas Groenenberg. De meeste nummers werden als ensemble gebracht maar ook werd er wisselende samenstellingen gezongen.De teksten waren origineel en grappig waarbij de studenten zich soms zelf ook begeleidden op viool en gitaar.

Hoewel de studio werd verlicht door tl-lampen hadden de studenten verder niets aan het toeval over gelaten. De kleding was strak en stijlvol en het toneel was strak opgebouwd.

Cast: Ophelia van der Beken, Rheza Häger, Melissa van Hengstum, Mees Heus, Shahinez de Leeuw, Karlijn van der Linde, Youri Ouwerkerk, Jessica Shapiro, Bente Bo Stoelwinder, Liesl Torfs, Delaja Verduin, Lente de Vries, Richannel Wesker en Dané Wessels.

Frank Sanders Akademie

De Frank Sanders Akademie leid je op tot uitvoerend musicalacteur en leert je hoe je een musical maakt en produceert. Na de opleiding ben je een zelfstandig artiest die voor zijn eigen werkgelegenheid kan zorgen.

De Frank Sanders Akademie maakt deel uit van het ROC van Amsterdam en is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen op de akademie. Onze docenten werken allemaal in de musical- en theaterwereld. Je krijgt dus les van vakmensen die het beroep goed kennen. Zij geven les in acteren, zingen en dansen. Dit zijn de vaardigheden die het belangrijkst zijn voor elke musicalartiest. Daarnaast krijg je regelmatig les van gastdocenten uit de kleinkunst, het toneel en het jeugdtheater, denk aan artiesten en regisseurs als Karin Bloemen, Pia Douwes, Theo Nijland, Doris Baaten, Tetske van Ossewaarde, Paul van Ewijk, Eddy Habbema en Paul Eenens.

Naast zang, dans en spel besteden we aandacht aan vakken als musical schrijven (script en muziek), decor- en lichtontwerp en productie.

Gedurende het schooljaar maken we verschillende producties die we spelen in zowel de Akademie als theaters in Amsterdam. Tot slot sluiten we ieder studiejaar af met een eigen musicalproductie.

er zijn geen afbeeldingen gevonden