Gebaseerd op het boek Droomopa van Dolf Verroen, uitgegeven door Leopold, Amsterdam

De muzikale vertelling Droomopa is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dolf Verroen, dat in 2019 in Nederland werd bekroond met de Zilveren Griffel voor het best geschreven kinderboek.
 
Droomopa vertelt respectvol en lichtvoetig hoe de kleine Thomas in aanraking komt met de grote raadsels rondom leven en dood. Verliezen of bewaren? Loslaten of koesteren? In opstand komen, of aanvaarden? Treuren om een leven dat voorbij is, of de vele mooie dingen uit dat leven juist vieren? Eeuwige tegenstellingen worden vanzelfsprekend verzoend in de zoektocht van een tienjarig kind naar een nieuw plaatsje voor zijn opa.
 
Pepijn van Bokhoven en Alexander Boone hebben Verroen’s vertelling vakkundig bewerkt tot een muzikale theaterproductie. In een oorspronkelijke en splinternieuwe regie van Kevin-Conor McKee laten Lennart Lemmens, Gregory Langen, Rick van den Belt en Inge Teeuwen zien hoe Thomas afscheid neemt. Droomopa is een grappige en ontroerende voorstelling, niet alleen voor kinderen, maar ook voor hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.
 
Droomopa speelt op 26, 28, 29, 30 december 2021 om 15u en 2, 3, 4 januari 2022 om 15u in Theater Het Klokhuis te Antwerpen. Tickets zijn te koop via http://www.vlaamsfruit.be