De Graaf & Cornelissen Entertainment brengt in de eerste helft van het komende theaterseizoen vernieuwde versies van de musicalproducties ‘De Grote Drie’ en ‘Haal het doek maar op’. De met een Award voor beste musical onderscheiden musical ‘De Grote Drie’ gaat over een gezamenlijk concert van theatericonen Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong. Een concert dat we nooit zagen, maar wel graag hadden willen zien. ‘Haal het doek maar op’ is een schets over Nederlandse artiesten op de schnabbeltoer in de jaren zestig, zeventig en tachtig met meer dan veertig evergreens van artiesten als Rob de Nijs, Willeke Alberti, Ronnie Tober, Anneke Grönloh, Boudewijn de Groot en Conny Vandenbos. De producties zullen beiden van september tot en met december 2020 te zien zijn in vele Nederlandse theaters.

Hans Cornelissen: “Toen duidelijk werd dat de theaters vooralsnog maar beperkt publiek kunnen ontvangen hebben Ruud de Graaf en ik al snel besloten onze grote musicals ‘Titanic’ en ‘The Rocky Horror Show’ te verplaatsen naar seizoen 2021/2022. Deze musicals kunnen en willen we alleen maar brengen in volle glorie. En wij zijn ervan overtuigd dat de situatie in de theaters dan weer normaal zal zijn. Tegelijkertijd hebben wij ons al bestaande plan voor een meer concertante versie van de musical ‘De Grote Drie’ naar voren gehaald. Bij het ontwikkelen van deze productie moesten we destijds veel prachtige nummers ongebruikt laten. In deze nieuwe versie, met in de hoofdrollen weer Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo en Hanneke Drenth, kunnen we nu veel van deze nummers wel aan bod laten komen. We zien in deze versie in principe grotendeels het concert waar het in het verhaal allemaal om draaide.

De musical ‘Haal het doek maar op’ moest in maart na een vliegende start al na 30 voorstellingen worden stopgezet. Ook in deze productie, met meer dan veertig tophits, kwamen veel nummers uiteindelijk niet of maar heel kort aan bod. Deze nieuwe versie, met dezelfde cast onder aanvoering van Mariska van Kolck en Tony Neef, geeft ons daarin meer speling.’’ De regie van beide producties is in handen van Paul van Ewijk.

De planning vanaf januari 2021 voor de musical ‘Saturday Night Fever’ blijft vooralsnog onveranderd. De voorbereidingen voor de nieuwe producties ‘The Rocky Horror Show’ en ‘Titanic’ gaan intussen onverminderd door.

Foto Mariska Steenbergen