Michelle van den Ven, Natalie Salek, Sem Gerritsma en Lisanne Veeneman spelen de zusjes March in de concertante van de musical Little Women. Deze musical is gebaseerd op het boek geschreven door Louisa May Alcott. De cast bestaat uit een mix van ervaring en aanstormend talent en dat werkt uitstekend. Maike Boerdam, Anne-Mieke Ruyten, Wil van der Meer, Frank van Hengel, Job Greuter en Sander Volders completeren deze mooie line-up.  

 

Onder regie Bruun Kuijt is Little Women uitgegroeid tot meer dan een concertante. Het verhaal wordt op een speelse manier verteld en gezongen door een uitermate sterke cast. De muziek en zang staan als een huis. De cast wordt begeleid door Frans Heemskerk op de vleugel die midden op het toneel staat opgesteld.

Little Women

Little Women is een Broadway-musical uit 2005 met een script van Allan Knee, liedteksten door Mindi Dickstein en muziek door Jason Howland.

Het verhaal van Little Women speelt zich af in het Massachusetts van de jaren 1860 en volgt de vier zussen; de romantische Meg, de zachtaardige Beth, de verwende en temperamentvolle Amy en de stoere, ambitieuze Jo. De vier zussen dromen, spelen, ruziën en ontdekken wie ze zijn en wat ze willen. Zo hoopt Jo een bekende schrijfster te worden, in een tijd waar kansen voor jonge vrouwen beperkt zijn.

De muziek is schitterend waarbij alle stemmen perfect samensmelten. De cast speelt gedreven waarbij het plezier en passie ervan af spat. Dat is dan ook terug te zien in spel en te horen in de zang die tot in de puntjes verzorgd is. Het spel tussen de nummers door heeft de juiste lading waarbij ontroerende momenten zoals het overlijden van Beth en komische momenten in het schaarse decor perfect tot uiting komen. Voeg daarbij de mooie symboliek en het hele plaatje is af. De daverende ovatie voor deze concertante was dan ook meer dan verdiend.

Little woman in concert is mogelijk gemaakt door de Buziau Beurs van de Rijswijkse Schouwburg,  een beurs voor jonge talenten die zo de mogelijkheid krijgen om een eigen volwassen theaterproductie te maken. In 2020 is de Buziau Beurs toegekend aan Michelle van de Ven. Zij studeerde in juni 2010 cum laude af aan de opleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en startte haar professionele carrière als musicalactrice in Into The Woods. Michelle besloot geen solovoorstelling te maken maar koos om samen deze voorstelling te gaan doen.

 

Sommige stukken verdienen het om in Nederland gespeeld te worden. Dat is bij Little Women zeker het geval. Als deze concertante een voorproefje is dan kan de musical in zijn geheel alleen maar nog mooier worden. Jij hebt slechts nog een kans om deze voorstelling te zien. Dat is op 25 oktober in DeLaMar West. Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten.