Gisteravond studeerden Isabelle Verhoeven, Neal Jansen en Bridget Looijmans af aan Fontys musicaltheater. En hoe, alle drie speelden ze een prachtig Eigen Werk. De zaal was tot de laatste stoel bezet met familie, schoolgenoten, oud-collega’s van The Sound of Music en vrienden. Isabelle en Bridget hebben in de Nederlandse Sound of Music gespeeld en Neal speelt momenteel in de Vlaamse versie.

Isabelle Verhoeven

Isabelle Verhoeven trapte af met ‘Het bloed van Medea’. We zien Isabelle een uur voor haar Eigen Werk en ze is op van de zenuwen en heeft totaal geen zelfvertrouwen. Ze vraagt zich af waarom ze voor het verhaal van Medea heeft gekozen. Ze heeft immers nog geen kinderen dus hoe zou ze moeten weten hoe het is om je eigen kinderen te vermoorden. Isabelle is dol op lijstjes zodat ze wat meer gestructureerd is. Ze twijfelt aan haar eigen kunnen en vraagt zich af waarom ze in The Sound of Music zou gaan spelen. Aan het einde van de solo belt haar vriend en spreekt haar moed in. Ze moet gewoon vertellen wat haar bezig houdt. Isabelle vertelt  over het overlijden van haar opa en wat dit met haar deed. Dit moment zorgde voor dik kippenvel en tranen. Isabelle haar solo was fantastisch. Ze zong, danste en speelde heel intens waardoor je echt met haar meevoelde. Daarnaast schreef ze alles zelf. Een ding is zeker: Isabelle moet nooit aan zichzelf twijfelen want zij heeft veel in haar mars.

Muzikale begeleiding: Marnix Wetzer
Coach: Mark Krone
Vocal choaches: Jack Breikers en Peggy Hegeman

Neal Jansen

Neal Jansen zijn Eigen werk ‘Ik zei dat ik ging’ was al twee keer uitgesteld, maar zoals zo vaak: drie keer is scheepsrecht. Hij vertelde meteen aan het begin van de voorstelling dat er geen rode draad was in het verhaal. Op een zeer komische manier vertelde hij o.a. over zijn werk, de vakantiereis met de familie en relaties. Neal is een taalvirtuoos die ook nog eens mooi zong. Links en rechts op het toneel waren er spots en zodra Neal daarin stond vertelde hij hoe hij eigenlijk over de vooraf geschetste situatie dacht en nam daarbij geen blad voor de mond.

Pianist: Hans Avontuur
Coach: Zjon Smaal
Zangcoach: Peggy Hegeman

Bridget Looijmans

Bridget Looijmans was als laatste aan de beurt met haar Eigen Werk ‘Jeanne’. Ze vertelde het verhaal van Jeanne d’Arc en vergeleek haar met vrouwen in deze tijd. Jeanne d’Arc is één van de grootste heldinnen uit de Franse militaire geschiedenis. Ze speelde een doorslaggevende rol in de Honderdjarige Oorlog. Ze werd onder meer beschuldigd van het weglopen van huis, niet erkennen van kerkelijke autoriteit en het dragen van mannenkleren en belandde op de brandstapel. Bridget schakelde moeiteloos over tussen de tijd van Jeanne d’Arc en deze tijd. Ze speelde samen met Kees Nieboer en Thom Koolen en liet prachtige dans zien. Ook Bij Bridget was het spel en de zang tot in de puntjes verzorgd.

Pianist: Marnix Wetzer
Coach: Marc Krone
Zang: Jack Breikers

Het kan niet anders dat deze drie studenten een fantastische beoordeling hebben gehad. Een ding is zeker. We gaan ze alle drie in de toekomst nog vaak tegenkomen op het toneel. Dat kan niet anders.