Eindelijk was het zover. Bob van Weijdeven, (Rocky Horror Show), Celine Rietmeyer (Hij gelooft in mij), Youri Harinck (1830, Robin Hood) en Isabel Diaferia (Rocky Horror Show), speelden hun ‘Eigen werk’ als afsluiting aan de Fontys Hogeschool Musicaltheater.

Bob speelde zijn voorstelling Golaith en speelt hij David, een held die op zoek is naar zichzelf in een wereld vol hetero normatieve verwachtingspatronen & geboycotte artiesten.

Begeleid door Marnix Wetzer en Thijmen de Koeijer, gecoacht door Zjon Smaal en Sofie Dirkx speelde Bob een mooie en fantasierijke voorstelling over David die als bi-man de eerste bi-seksuele superheld wil zijn. Bob heeft een grote dosis energie die hij perfect kwijt kon in zijn voorstelling die heerlijk van het toneel afknalde door zijn gedreven spel en zijn mooie stem.

Celine Rietmeyer speelde haar voorstelling ‘Iedereen kan schilderen’. Zij werd begeleid door Don Frints, Arjan van Twisk en Sofie Dirkx.

Celine was oprecht van plan zichzelf centraal te stellen, maar vraagt zich tijdens haar voorstelling af; wanneer weet je of je binnen de lijntjes past of wanneer je juist buiten de lijntjes kleurt. Celine beschikt over een mooie komische timing waar ze in haar voorstelling dankbaar gebruik van maakt en een prachtige stem.

Youri Harinck speelde na de pauze zijn ‘Eigen Werk’, ‘Van daar naar hier’. Hij werd gecoacht door Geertje Horchstenbach, Jack Breikers en begeleid door Hans Avontuur en Sanne Tuinder.

Youri trapte meteen goed af door op de fiets, beladen met planten, het toneel op te rijden en daarmee zijn voorstelling te beginnen. Youri heeft 70 planten die hij gedreven verzorgt waarbij hij elke zondag zijn planten water geeft en zelfs mee doucht.  Hij stapt elke dag op de fiets en op een dag beseft hij dat hij zijn eigen vrijheid op wil zoeken. Youri speelde mooi klein en bleef dicht bij zichzelf. Hij wist het publiek te ontroeren met zijn spel en zang.

Isabel Diaferia was de laatste met haar voorstelling ‘Iemand iets te drinken’. Zij werd begeleid door Jelle Ruijsenaars en Rosa van Geffen, Florian Slangen en Jack Breikers waren de coaches.

‘Er zal worden gepraat over alles waar ik niets van begrijp. Althans dat denkt iedereen’. Isabel viert haar verjaardag en haar moeder is perfectionistisch en zorgt dat er genoeg eten is voor iedereen. Iedereen kijkt naar haar maar Isabel heeft vragen en wil luisteren naar mensen en heeft nog veel meer vragen en wil alles weten en begrijpen. Wie heeft er eigenlijk iets te zeggen. Wie durft? Zonder dat je bang bent om wat mensen van je denken. Jelle Ruijsenaars heeft prachtige muziek gecomponeerd die mooi bij Isabel haar stem past en Isabel rockte er heerlijk op los.

Het was leuk om vier heel verschillende solo’s te zien, waarbij iedereen zich van zijn beste kant liet zien. Het publiek genoot dan ook volop in het Academietheater dat weer gevuld was met publiek.

er zijn geen afbeeldingen gevonden