Ruben Santens studeert musicaltheater aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en zat in de cast van de swingende musical The Prom. Nu was het zijn beurt om af te gaan studeren met zijn ‘Eigen Werk’ met de titel ‘Alles is een hoofd’.

Vroeger dacht ik dat we in een kerstbal leefden. Geluk, ’t komt in een klein doosje. Dream big. Dit zijn enkele zinnen die staan op het programmaboekje van Ruben zijn voorstelling. Een voorstelling die heel speels wordt neergezet door Ruben en zijn medespeler Winter Twilt met wie Ruben de wereld in zijn hoofd als het ware tot leven bracht.

Alles is een hoofd

Alles is een hoofd en een eigen geschreven stuk over hoe kleine kinderen misschien beter zijn in het beantwoorden van de grote vragen des levens. Casper en Theo voeren je als kapiteins mee op hun woeste storm aan fantasieën waarbij ze hun publiek verwonderen door spontaniteit en ongeremdheid. Daarbij maakt Ruben gebruikt van creatieve projecties die de speelsheid van het stuk een extra boost geven en waardoor je als publiek  meegaat in de wereld die wordt gecreëerd en in de belevingswereld van de twee jongens terecht komt.

De coaching was in handen van Geertje Hochstenbach en en Sofie Dirkx waarbij de muzikale begeleiding werd gedaan door Marnix Wetzer.

Ruben en Winter spelen heel licht en die speelsheid werkt aanstekelijk. De choreografieën zijn ‘spot on’ en passen perfect in de sfeer van de voorstelling en Ruben kan dat tot in de puntjes. Met zijn mooie stem waarmee hij zijn nummers zingt, is deze gecreëerde wereld compleet en kan het niet anders dat je met een glimlach naar deze voorstelling kijkt en luistert.

Ruben ging met zijn stuk op zoek naar de taal en nostalgie uit zijn kindertijd waarbij het een circus werd in zijn hoofd. De voorstelling is dan ook een ode geworden aan de jonglerende denkwereld waar alles mogelijk is en zorgde ervoor dat ik bijna huppelend het theater verliet.