Vandaag lanceert MediaLane de nieuwe podcastserie Front Row. Front Row richt zich op de liefhebbers van theater, media en entertainment. De podcast biedt een inkijk in de achtergronden van nieuwe voorstellingen en tv-programma’s van MediaLane. Regisseurs, acteurs, choreografen, musici en programmamakers vertellen in Front Row over hun werkwijze, inspiratiebronnen en drijfveren. Onder leiding van Ronald Ockhuysen, voormalig hoofdredacteur van Het Parool, nemen zij de luisteraar mee achter de schermen van de shows. Front Row is onder andere te beluisteren via Spotify en de website van MediaLane.
 
Ronald Ockhuysen: “Telkens weer worden nieuwe voorstellingen en programma’s vol geestdrift aangekondigd. In Front Row onderzoeken we de creativiteit achter deze producties en laten we de makers aan het woord. Wat is die ‘innerlijke noodzaak’ om een productie van de grond te krijgen? Hoe is het om jezelf bloot te stellen aan het kritische oog van het publiek? Wat zijn de inspiratiebronnen? Maar ook willen we alles weten over het schrijven van teksten, plankenkoorts en de louterende werking van een klaterend applaus of hoge kijkcijfers.”
 
In de eerste aflevering praat Ockhuysen met Willemijn Verkaik en regisseur Antoine Uitdehaag over de musical Come From Away, die vanaf november 2021 in het theater is te zien. Zo wordt onder meer het succes van Come From Away in Amerika en Engeland besproken. Ook gaan de gasten dieper in op het verlangen om na anderhalf jaar corona weer echt theater te kunnen maken. En Willemijn Verkaik vertelt over haar optreden tussen de grootste sterren tijdens de Oscaruitreiking in Los Angeles, vlak voordat de lockdown werd afgekondigd.
 
MediaLane
MediaLane, in 2014 opgericht door Iris van den Ende, is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een onafhankelijk bedrijf voor content-creatie voor TV, Live en Theater. MediaLane produceert onder meer Matthijs Gaat Door, Even tot Hier, de tv-programma’s van Paul de Leeuw en de TV Show. MediaLane Live creëert en produceert live entertainment producties als Holland Zingt Hazes en André Hazes – live in Ahoy. MediaLane Theater presenteert vanaf september de eerste in eigen huis ontwikkelde musical Diana & Zonen in het theater. De internationaal gelauwerde show Come From Away is vanaf november te zien en Simone Kleinsma reist vanaf oktober langs de Nederlandse theaters met haar nieuwe solovoorstelling Verder. Ook in Duitsland is MediaLane actief en heeft het een eigen theater in Berlijn geopend: Club Theater Berlin. Sinds januari 2020 is dit de thuisbasis van de eerste MediaLane Germany productie Magic Mike Live, dat in samenwerking met Channing Tatum wordt geproduceerd.
 
 
Beluister de eerste aflevering van Front Row hier.