Madness is een Britse band die ska met pop vermengt. Hun succesperiode ligt in de jaren tachtig. Sinds 1979 heeft de band ruim 30 singles en 16 albums uitgebracht en ontstond de juke-box musical Our House die de studenten Musicaltheater van de Fontys Hogeschool op de planken brachten. 

Energie

Deze musical vereist een overkill aan energie en power en dat is iets wat alle studenten in huis hebben om met dit zomerse weer alles uit de kast te halen. Het stuk gaat om keuzes maken en omgaan met de gevolgen van die keuzes. Voor de gelegenheid speelt dit verhaal zich niet af in Londen, maar in Tilburg en is er hard gewerkt in de dansstudio van de Fontys Hogeschool door cast en creatives om tot dit mooie resultaat te komen.

Our House, de musical

Joe Brouwer groeit op in Tilburg. Zijn vader heeft het huis verlaten nadat hij vrijgelaten werd uit de gevangenis, en zijn moeder doet haar best om Joe en de rest van de buurt een goed leven te geven. Als Joe op zijn 16e verjaardag indruk wil maken op zijn vriendinnetje, Sarah, loopt het mis. De politie komt achter hem aan, en hij staat voor een keuze: zich laten oppakken of vluchten.

Wat volgt zijn twee verhalen: het zwarte verhaal (nadat hij vluchtte) en het witte verhaal (nadat hij zich liet meenemen). We zien hoe zijn leven in beide gevallen verdergaat. Witte Joe die alle moeite doet om zijn leven terug op de rails te krijgen en krijgt heel wat tegenslagen te verwerken, terwijl Zwarte Joe zich een weg baant naar het illegale leven en veel geld verdient.

Er is voor deze voorstelling een huis gebouwd uit steiger onderdelen met een zwarte en een witte zijde die symbool staan voor de twee verhalen van goed en kwaad. Ook twee vrouwen, een in het wit en een in het zwart hebben hun invloed op het leven van Joe. Daarnaast kijkt ook zijn vader mee uit de hemel en probeer zijn zoon op het goede pad te houden.

Our House moedigt ons aan om bewuste keuzes te maken die in lijn liggen met ons innerlijk kompas, zodat we het leven kunnen leiden dat we werkelijk willen.  Met de onweerstaanbare muziek van de legendarische Britse band Madness die mooi en in de juiste stijl wordt vertolkt door de cast met daarbij strakke choreografieën.

Cast:

Stijn Linders, Eva van ’t Walderveen, Ineke Somers, Fleur van der Hoeven, Mara Hoezen, Lenny Tosserams, Léanne van Alebeek, Amber Elberse, Boyd de Laat, Rody Houtveen, Remi de Smet, Kobe Donckers, Matthew de Bruyne, Sophie Fisher, Steven van Gemert, Lisa Meesters, Winter Twilt, Josephine van Waesberghe, Femke van der Endt, Joran Fokkens, Ryk Helle, Maartje Petersen, Gené van der Velden, Leandra Wijbenga

Creatives:

De regie was in handen van William Spaaij, choreograaf Javan Hoen, muzikale leiding Jack Breikers & Hans Avontuur, regieassistent Chris van der Lee en dance captain Fleur van der Hoeven

De band bestond uit:

Gijs Kanters – Saxofoon
Stef van Uden – Trompet
Thijmen Kroes – Gitaar
Tim Ros – Basgitaar
Hein Stinessen – Drums

Het geluid werd verzorgd door  Laurens de Vet en het licht door Pascal.