De 25 jarige singer/songwriter Nienke Latten brengt haar eerste single uit. Het nummer gaat over ware liefde op afstand. Een herkenbaar thema in deze tijden.

Nienke speelde de rol van Jasmin in Disney’s Aladdin in Duitsland, voordat ze noodgedwongen moest stoppen met werken door de sluiting van de theaters. Maar Nienke kan niet stil zitten en haar glas is altijd half vol. Ze gebruikte deze tijd thuis om, zonder druk, achter haar piano haar eerste eigen nummer te schrijven. Muziek en tekst schrijven was nog onbekend terrein voor haar maar ze ontdekte een nieuwe passie. Ze ontwikkelde een nieuwe manier om haar liefde voor muziek te uiten. Een nieuw geluid.

Haar talent werd opgepakt door de jonge producer Sebastian Neugebauer en ze gingen een samenwerking aan. Nu een half jaar later is het zover:  26 februari is From a Distance op alle streaming diensten te beluisteren en op YouTube te vinden met de videoclip (mede mogelijk gemaakt door Studio Zoet & Zuur). Ze heeft de smaak te pakken. Er liggen al volgende nummers klaar om uitgebracht te worden. 

 

Nienke Latten

Nienke Latten is geboren in Voorburg en opgegroeid in Sassenheim. Haar hele leven staat in teken van muziek. Als jong meisje had zij een droom en een toekomst in haar hoofd, waar ze alles voor wilde doen en laten. Als zeventienjarig meisje werd ze aangenomen op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze studeerde af aan het Muziektheater. In het eerste jaar na haar eindexamen kreeg ze de hoofdrol, prinses Tessa, in “De gelaarsde kat”. Deze productie toerde door Nederland en België. In 2017 en 2018 kreeg zij de rol van  “Maria” in de concert versie van West Side Story.

 

Op dit moment vertolkt Nienke de rol van prinses Jasmin in Disney ‘s Aladdin in Duitsland. Ze begon in deze productie in Hamburg en is toen mee verhuisd naar Stuttgart waar de show nu draait. Nu de tijd stil lijkt te staan door de sluiting van de theaters, heeft Nienke alle tijd om aan haar eigen muziek te werken.

Met haar eerste single release staat zij aan het begin van een nieuwe muzikale weg waar ze honderd procent voor gaat.

Meer informatie over Nienke vind je hier.