Bij de Madurodam versie van het AFAS Circustheater is de gala-première van Disney’s AIDA in miniatuur nagemaakt. Met een mini blauwe loper, mini fotografen, een mini-ploeg van Shownieuws, miniaturen van Marijke Helwegen, Anique Dreamon en de burgemeester van Den Haag en miniaturen van de AIDA cast April Darby, Gaia Aikman en Naidjim Severina.

De Kinderburgemeester van Madurodam, Nora, opende de mini-premiere met een leuke speech, waarna ze het woord gaf aan de burgemeester van Den Haag en Madurodam, burgemeester Van Zanen. Hij zei dat we gelukkig nog de kunst en cultuur kunnen vieren in tijden waarin er weinig te vieren valt. Gaia Aikman (Aïda) en Naidjim Severina (Radames) waren als castleden aanwezig en spelen zo’n 8 shows per week in het grote Circustheater op Scheveningen!

Daarna gingen we met de castleden, burgemeester Van Zanen en Marieke Helwegen in de regen naar het mini Circustheater. Bij het Circustheater was het magische moment: ze mochten hun eigen miniatuur op de blauwe loper zetten zoals ze bij de premiere er ook op stonden.
Hierna was er binnen nog een fotomoment en gelegenheid voor taart om de mini-premiere feestelijk af te sluiten. Madurodam medewerker Mitchell Duivesteijn vertelde dat de miniaturen 3D geprint zijn op schaal 1:25, en hij ze met de hand schildert.
Ik raad iedereen aan om bij Madurodam op bezoek te gaan, want het is heel leuk om naast het Circustheater met de miniaturen op de blauwe loper, heel Nederland in het klein te bezichtigen!

Aida

Disney’s AIDA vertelt het aangrijpende liefdesverhaal van de Nubische prinses Aida en de Egyptische legerkapitein Radames. Hun verboden liefde voor elkaar is het enige dat telt in een spannende tijd. Kijk voor meer informatie hier. 

Tekst: Ans Carla Rutgers
Foto’s: Jeanne Rutgers