AZOV Musicals is een amateur musicalvereniging uit West-Friesland met ruim 35 leden en één gemeenschappelijke passie: musical.

In voorgaande jaren brachten zij producties als De Jantjes, Jesus Christ Superstar en All Together Now. Dit jaar varen ze uit met het waargebeurde en aangrijpende verhaal van Titanic. De shows worden begeleid door professionele muzikanten (The Grand Circle Orchestra o.l.v. Gerbrand van Kolck), regie door Ineke de Geus, choreografie door Sanne Tuijl, en het licht en geluid. De stabiele thuisbasis is het dorpshuis ‘De Nieuwe Haven’, whats in a name, in Abbekerk, waar iedere dinsdagavond gerepeteerd wordt en waar men ook de shows opvoert. De zaal was dit keer oplopend gemaakt en met de zwarte doeken aan de zijkanten had het publiek nog meer theaterbeleving.

Titanic, de musical

Het megagrote passagierschip Titanic verliet op 10 april 1912 de Engelse haven van Southampton om op te stomen naar New York als grootste cruiseschip van haar tijd. Aan boord 1301 passagiers en 941 bemanningsleden van alle klassen en standen. De eerste reis lijkt een groot succes, maar dan gaat alles mis … Mensen die op het Jack en Rose verhaal zitten te wachten worden teleurgesteld, geen I’m king of the world, maar het echte rauwe verhaal zoals het was. Onder andere door de inzet van de kinderen werd het zeer realistisch en dan komt het iconische verhaal wel binnen. De Titanic zonk in de vroege ochtend van 15 april waarbij 1522 mensen van de 2223 om het leven kwamen.

Op het toneel stond een groot bouwwerk die fungeerde als de brug van het schip. Met twee hoge trappen werden de verschillende niveaus (klasse) van de vertrekken aangegeven. De cast (passagiers) kwamen op vanuit de zaal, iets dat jou als publiek direct in het verhaal zette. De verschillende verhaallijnen via waar de legende verteld wordt worden sterk gebracht in de solo’s, maar de power met de ensemblenummers blaast het dak eraf. Toch weten we van Ineke (regie) dat ze vaak voor de niet voor de hand liggende invulling gaat en het einde was dan ook indrukwekkend. Een projectie van golven, water, waar de passagiers onder verdwenen, deed al kippenvel doen opkomen, maar de black-out als slot met de statement van de overledenen lieten diepe indruk achter.

AZOV Musicals

AZOV Musicals heeft (wederom) bewezen over een hoog niveau leden te beschikken, krachtig spel en indrukwekkende samenzang. Benieuwd hoe het met hun komische talent zit want volgend jaar gaan ze Spamalot brengen. We kunnen niet wachten!
Wilt u zeker weten dat u erbij bent volg hen dan op www.azov.nl

Verslag en foto’s: Mariska Steenbergen