Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) houdt extra audities voor Robin Hood de musical. Een verhaal over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Deze familievoorstelling speelt vanaf januari 2023 in de Nederlandse theaters. Het NJMT is bekend van Peter Pan: het echte verhaal, Kruistocht in Spijkerbroek, Koning van Katoren en Alice in Wonderland.

We zijn op zoek naar ervaren spelers voor de volgende posities:

Guy Gisborne

Sterke acteur en zanger, speelleeftijd 16-22 jaar Guy is de rechterhand van de sheriff en de rivaal van Robin Hood. Hij is al zijn hele leven verliefd op Marian, maar heeft geleerd keihard op te treden en is dan ook niet bepaald een zachte romanticus. De vraag is of zijn gevoelens voor Marian uiteindelijk ook zijn kwetsbare kant naar boven kunnen brengen. Guy moet zwaardvechten in de voorstelling, de acteur moet dan ook behendig zijn.

Aethelreda

Zangeres met subtiele lyrische zangstem (sopraan), speelleeftijd 35-50 jaar. Nadat na haar geboorte Marian haar eigen moeder overleed, was Aethelreda haar voedster. Ze is een beetje een betuttelende vrouw, maar heel liefdevol en krachtig. Aethelreda is als een moeder voor Marian.

Sheriff De Reinault (Sheriff van Nottingham)

(understudy met speelgarantie voor een vast aantal speeldata)

Sterke acteur, licht klassieke diepe bariton met hoge belt, speelleeftijd 35 – 60 jaar. De sheriff is een machtige en rijke man die zijn macht op alle mogelijke manieren misbruikt. Hij gelooft volkomen dat hij recht heeft op alles wat hij zich toe-eigent en behandelt de armen in de stad als oud vuil. De sheriff vertegenwoordigt dan ook alles wat Robin Hood haat.

Sybella (stiefmoeder van Marian)

(understudy met speelgarantie voor een vast aantal speeldata)

Sterke zangeres, alt met een krachtige belt, speelleeftijd 35-45 jaar. Sybella was de beeldschone maîtresse van de koning en is de moeder van diens zoon, de troonopvolger. Nu de koning dood is heeft zij samen met sheriff De Reinault de absolute macht in Nottingham, waar ze enorm van geniet. Ze heeft geleerd te overleven in een mannenwereld en zich daarin keihard op te stellen. Maar onder dat masker schuilt vooral een moeder die alles doet om haar kind een toekomst te geven.

We hebben het doel om een moderne, diverse cast samen te stellen: uiterlijk of achtergrond speelt geen rol.

Aanmelden voor de audities kan via www.njmt.nl/aanmelden/aanmelden-audities-robin-hood. De eerste ronde is een online ronde, de deadline voor inzending van je auditiefilmpje is 12 juni.