Vanwege het verder uitstellen van de psychologische thrillermusical The Visit naar voorjaar 2022 is producent Het Brabants Muziek-Theater op zoek naar aanvulling van de cast. Eind juni zal worden geauditeerd voor de rol van burgemeester en enkele ensembleplekken.
 
The Visit vertelt het bloedstollende verhaal van de miljardair Claire Zachanassian, die na ruim 40 jaar terugkeert naar het verarmde stadje Güllen en de wanhopige inwoners twee miljard euro biedt op één voorwaarde: de dood van haar jeugdliefde Alfred. Een overweldigende muzikale sneltrein van geldzucht en paranoia volgt, afgewisseld met emotionele flashbacks naar wat was en wat had kunnen zijn.
 
De musical is gebaseerd op het toneelstuk ‘Der Besuch der alten Dame’ van Friedrich Dürrenmatt en ging in 2013 onder diezelfde titel in première in Zwitserland, met musicalicoon Pia Douwes in de hoofdrol. Het Brabants Muziek- Theater brengt het stuk in voorjaar 2022 met een tour langs acht Zuid- Nederlandse theaters voor het eerst in het Nederlands op de planken, in een unieke samenwerking met Vereinigte Bühnen Wien, licentiehouder van wereldberoemde musicaltitels als Mozart, Tanz der Vampire en Elisabeth. Voor de rol van Matthias Richter, burgemeester van het stadje en beste vriend van Alfred, is het gezelschap op zoek naar een licht-klassieke hoge bariton of donkere tweede tenor, met goede spelkwaliteiten tussen 40 en 65 jaar (speelleeftijd 52).
 
Karakteromschrijving: vergane glorie, maar nog steeds autoritair, met de nodige bravoure. In het ensemble is ruimte voor een jong ogende tenor (18/19 jaar) en verschillende alten en mezzosopranen.
 
Audities vinden plaats op dinsdag 29 en woensdag 30 juni in de avond.
 
Inschrijven kan via de website www.brabantsmuziektheater.nl/audities , waarop  ook meer informatie over The Visit te vinden is.