Welkom in Club Corinth is de aanhef van het programmaboekje voor het ‘Eigen Werk’ van Dirk Dunnewold en Maxime Karsten studerend aan de Fontys Hogeschool musicaltheater in Tilburg. Het publiek komt naar binnen en dus moet je volgens de huisregels direct bij binnenkomst jouw stoel claimen, en er werd ten zeerste aangeraden de dansvloer te betreden voor de meest ultieme ervaring waarbij er vooral genoten moest worden. Het moest een avond worden om nooit te vergeten.

Creusa

De titel van de voorstelling van Dirk Dunnewold is ‘Creusa’. In deze exclusieve performance geeft de internationale Jason ons een kijkje in zijn glamoureuze bestaan. Het publiek ontdekte hoe hij zichzelf ontdekt en hij koos ervoor om samen met zijn publiek het leven te vieren. Het belooft een one night only spektakel te worden. Totdat hij geroepen wordt en als het ware uit de glamourwereld wordt getrokken met de vraag waarom zijn overhemd in de wasmand zit en hij het niet heeft laten stomen. Hoe vaak moet je een leugen vertellen voor je er zelf in gaat geloven. Dat de kaders van het leven zo zijn zoals jij ze zelf hebt opgesteld en iedereen om je heen denkt dat de waarheid is ondanks dat het verzonnen is. Wat als je kan leven in een droomwereld naar eigen hand.

Dirk heeft een fantasierijke mooie voorstelling gemaakt met muziek verzorgd door Marnix Wetzer in een regie van Alexandra van Marken. Zijn spel en zang zijn tot in de puntjes verzorgd en zijn verhaal is boeiend en creatief waardoor de verbeelding geprikkeld wordt.  De voorstelling van Dirk loopt naadloos over in de voorstelling van Maxime.

In Somnia

Maxime Karsten speelde haar voorstelling met de titel ‘In Somnia’ ook geregisseerd door Alexandra van Marken, muzikaal begeleid door Marnix Wetzer en Lucas Thijs.

Somnia is de Romeinse god van dromen en in deze futuristische Mythe gaat Maxime op reis door de droomwereld uit haar jeugd, om haar angsten opnieuw onder ogen te komen. Vindt ze waar ze naar op zoek is? En weet ze de weg dan weer terug te vinden? Een electro-pop droom met virtuoze live begeleiding.

Maxime maakt creatief gebruikt van een overhead projector, een stapel tv’s en moderne krachtige muziek om haar verhaal te vertellen. Op haar zoektocht wacht Maxim op het pontje dat haar over de rivier zal brengen als ze drie maal op haar vingers fluit. Als het pontje aankomt, staat er een wolf op die haar wil helpen haar dichterbij te brengen maar ze zal zelf haar zoektocht alleen moeten voortzetten al durft ze het niet.

Maxime heeft een mooie heldere stem en haar spel is gedreven en de muziek pas perfect in de voorstelling waar Maxime perfect op inspeelt.

Dirk en Maxime zijn momenteel te zien in de voorstelling De tovenaar van Oz van Theater Terra.