Stage Entertainment Nederland kondigt aan dat televisiepresentator en acteur Carlo Boszhard de rol van nachtclubeigenaar Harold Zidler gaat spelen in Moulin Rouge! De Musical. De award-winnende musical is vanaf september 2024 te zien in het Beatrix Theater Utrecht. Carlo Boszhard: “Toen ik de musical zag op Broadway werd ik omvergeblazen door al het spektakel.”
 
Moulin Rouge! De Musical is meer dan een musical; je waant je echt in de beroemde nachtclub. Ik kijk ernaar uit om de excentrieke Zidler te spelen en de deuren van de Moulin Rouge te openen voor het Nederlandse publiek.” Wie de andere hoofdrollen gaan spelen wordt op een later moment bekendgemaakt. De kaartverkoop is vandaag officieel gestart.

Carlo Boszhard als Harold Zidler

Regisseur Alex Timbers: “Zidler is de master of ceremony en eigenaar van de Moulin Rouge en vraagt om een dynamische en charismatische acteur om hem te spelen. Een acteur die de humor, theatraliteit en pathos van de voorstelling in balans kan brengen. Carlo is een ervaren entertainer en heeft tijdens het auditieproces bewezen over al deze kwaliteiten te beschikken. We zijn erg enthousiast dat hij Harold Zidler zal spelen in de Nederlandse première.”
 
Carlo Boszhard is een Nederlandse tv-persoonlijkheid en is werkzaam als presentator, regisseur, programmamaker, acteur en imitator. Op dit moment is hij te zien in televisieprogramma’s als The Masked Singer, Married at First Sight en I Can See Your Voice. Tevens produceert en presenteert hij Make Up Your Mind. Voor Boszhard is het musicalvak geen onbekend terrein. Eerder speelde hij rollen in Les Misérables en Beauty and the Beast. Daarnaast is hij als stemacteur actief; zo sprak hij onder meer de Nederlandse stem in van Olaf voor de animatiefilm Frozen.

Over Moulin Rouge! De Musical

Moulin Rouge! De Musical vertelt het verhaal van een jonge dichter Christian die verliefd wordt op de mooie courtisane Satine in de legendarische Parijse nachtclub. Een nachtclub waar bohemiens en aristocraten elkaar treffen en waarin alles draait om betoverend vermaak. Duik in een wereld van pracht, praal en romantiek ‒ een extravagant nachtleven vol glitter en glamour! Net als in de film brengt Moulin Rouge! De Musical een hommage aan meer dan honderdzestig jaar muziek ‒ van Offenbach tot Lady Gaga. De Musical bevat veel van de iconische nummers uit de film uit 2001 en nieuwe toevoegingen onder leiding van muzikaal supervisor, orkestrator en arrangeur Justin Levine. Hij combineert meer dan zeventig nummers van Adele, Katy Perry, Sia, Rihanna, Beyoncé en meer tot een popscore die uniek is in het musicaltheater. Alle bekende hits worden in het Engels gezongen.
 
De musical ging in 2018 in première in Boston en was daarna te zien op Broadway en West End, en in theaters in Australië, Zuid-Korea, Duitsland en Japan.

Can Can Seats

Bij Moulin Rouge! De Musical is het mogelijk om zogeheten Can Can Seats te boeken. Deze exclusieve zitplaatsen bevinden zich recht voor het toneel waardoor de bezoeker de voorstelling op een unieke en intieme manier ervaart en zich echt in de Moulin
Rouge waant. Per voorstelling zijn er slechts twaalf tafels beschikbaar, waarbij elke tafel plaats biedt voor twee personen.
Credits
 
Moulin Rouge! De Musical is geregisseerd door Tony Award® -winnaar Alex Timbers, met het script van Tony Award®-winnaar John Logan, choreografie van Tony Award®-winnaar Sonya Tayeh en de muzikale supervisie door en orkestraties en arrangementen van Tony Award®-winnaar Justin Levine.
Het designteam voor Moulin Rouge! De Musical bestaat onder anderen uit Tony Award®-winnaar Derek McLane (decor), Tony Award® -winnaar Catherine Zuber (kostuums), Tony Award®-winnaar Justin Townsend (licht), Tony Award®-winnaar Peter Hylenski (geluid), Drama Desk
Award-winnaar David Brian Brown (pruiken en haarontwerp), Sarah Cimino (make-up) en Tony Award® -winnaar Matt Stine (muziekproducer). De originele casting is gedaan door Jim Carnahan.
 
Moulin Rouge! De Musical is geproduceerd door Carmen Pavlovic en Gerry Ryan OAM voor Global Creatures en Bill Damaschke.
 
Meer informatie en kaartverkoop: www.moulinrougedemusical.nl
 
Foto Rob Jacobs