Emotioneel, kritisch, rauw, ongezouten, hartverscheurend en vol humor. Het Nederlied Kleinkunstkoor zingt met cabaretvrienden juweeltjes uit de schatkist van het theater-, cabaret- en kleinkunstlied.

De teksten van bekende cabaret-, theater- en kleinkunstliedjes staan in dit programma centraal. Iedereen kent de mensen die de liedjes zingen. Weinig mensen kennen de tekstschrijvers. Terwijl de teksten de basis vormen van elk lied. Het wordt een theatraal programma vol met ontroerende, schrijnende en hoopgevende voorbeelden van liedteksten.

Te gast zijn Ivo de Wijs en Vera Mann. Cabaretier Ivo de Wijs is een belangrijke tekstdichter. Hij zal een van zijn liedjes zingen en voordragen uit eigen en andermans werk. Musicalster, zangeres en cabaretier Vera Mann zal een aantal prachtige solo’s zingen, waaronder het beroemde ‘Om Alles’ uit de musical Fien. Het Nederlied kleinkunstkoor zingt meerstemmig nieuwe arrangementen van liedjes die iedereen kent of die het waard zijn bekend te worden. Een van de hoogtepunten zal een medley zijn met liedjes uit de legendarische tv-serie Ja Zuster Nee Zuster. Meezingen is toegestaan! De presentatie is in handen van cabaretkenner, zanger, regisseur Evert de Vries. Martijn Breebaart tekent voor de muzikale leiding.

In het programma liedjes van onder andere: Boudewijn de Groot, Ivo de Wijs, Annie MG Schmidt, Brigitte Kaandorp, Youp van ’t Hek, Freek de Jonge, Jan Boerstoel, Eli Asser, Frans Mulder, Maarten van Roozendaal, Drs. P., Willem Wilmink, Friso Wiegersma, Harry Bannink, Mylou Fencken, Joop Stokkermans en Wim Sonneveld.

Een theatraal liedjesprogramma vol verrassingen.

Theater Het Zonnehuis, Zonneplein 30, Amsterdam-Noord

Kaarten kopen?

Klik op een datum hieronder en bestel direct kaarten in ons ticketsysteem.

Lees de bezoekersinformatie van Het Zonnehuis