Afgelopen maandag mochten wij een exclusief kijkje nemen bij de repetitie van Little woman in concert. Op Broadway was de musical Little women al een groot succes en nu is deze populaire voorstelling in een concertante uitvoering in Nederland te zien. Gelijk werd duidelijk dat de cast zeer talentvol is en dat de muziek prachtig is. Ondanks dat het een concertante versie is, zullen de nummers toch omlijst worden met scenes waardoor het verhaal duidelijker wordt.

 

Little Woman

Little women vertelt het verhaal van de vier zusjes March. Jo en haar drie zussen hebben grotere ambities dan wat het negentiende-eeuwse Amerika van hen verwacht. Terwijl de zussen in armoede opgroeien in Concord, Massachusetts, neemt hun vader deel aan de Amerikaanse Burgeroorlog. De mooie, romantische Meg is het huiselijke type, de verwende en temperamentvolle Amy heeft ambitie voor het kunstenaarschap en we zien de zachtaardige, verlegen pianiste Beth. Het is vooral de stoere, onstuimige Jo die als schrijver-in-spé worstelt met het negentiende-eeuwse beeld van de vrouw en de beperkingen die hierbij komen kijken. Haar rijke buurjongen Laurie wordt haar beste vriend en gelijke.

In Little women – De musical, in concert beleef je dit wereldberoemde verhaal van Louisa May Alcott over de strijd van jonge vrouwen tegen een bekrompen wereld, aan de hand van prachtige musicalnummers.

Little woman in concert is mogelijk gemaakt door de Buziau Beurs van de Rijswijkse Schouwburg,  een beurs voor jonge talenten die zo de mogelijkheid krijgen om een eigen volwassen theaterproductie te maken. In 2020 is de Buziau Beurs toegekend aan Michelle van de Ven. Zij studeerde in juni 2010 cum laude af aan de opleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en startte haar professionele carrière als musicalactrice in Into The Woods. Michelle besloot geen solovoorstelling te maken maar koos om samen deze voorstelling te gaan doen.

Cast:

Meg – Natalie Salek
Jo – Michelle van der Ven
Beth – Lisanne Veeneman
Amy – Sem Gerritsma
Marmee – Maike Boerdam
Pr. Bhaer – Frank van Hengel
Mr. Laurence – Wil van der Meer
Aunt March – Anne-Mieke Ruijten
Laurie – Job Greuter
Mr. Brooke – Sander Volders

Creatives:

Regie: Bruun Kuijt
Muzikale begeleiding: Frans Heemskerk
Producent: Marc Schultheis

Op 2 oktober kun je deze musical zien in de Rijswijkse Scouwburg. Voor meer informatie kijk je hier: https://www.rijswijkseschouwburg.nl/voorstelling/littlewomen Op 25 oktober is je laatste kans om deze prachtige musical te zien in DeLaMar West: https://delamar.nl/voorstellingen/little-women/