Stage Entertainment kondigt vandaag de benoeming aan van Edwin van Es als nieuwe Chief Financial Officer (CFO) en lid van de Raad van Bestuur van het leidende internationale theater- en productiebedrijf. Edwin zal met ingang van 1 oktober 2022 Marijn de Wit opvolgen die de functie van CFO in de afgelopen zeven jaar heeft vervuld. Marijn zal tot medio november 2022 in dienst blijven om zorg te dragen voor de overdracht van zijn werkzaamheden. Edwin van Es (49) is afkomstig van tech-bedrijf Solvinity waar hij de afgelopen zes jaar CFO was. Daarvoor heeft Edwin ruim 12 jaar bij televisieproducent Endemol Shine Group gewerkt waar hij diverse financiële functies bekleedde, de laatste vier jaar als CFO.
 
Arthur de Bok, CEO Stage Entertainment: “Allereerst ben ik Marijn zeer erkentelijk voor zijn financiële leiderschap en de fijne samenwerking en collegialiteit in de afgelopen jaren. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Stage Entertainment tot de commercieel sterke en financieel solide internationale speler die we nu zijn. Ook speelde hij een sleutelrol in de verkoop van het bedrijf aan Advance Publications in 2018. Ik wens hem al het goede voor de toekomst. Verder ben ik zeer verheugd dat Edwin ons team komt versterken. Hij heeft een uitgebreide financiële en bestuurlijke expertise. Door zijn ervaring bij Endemol Shine is hij bovendien bekend met onze sector. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”
 
Marijn de Wit: “Ik ben dankbaar en trots dat ik in een belangrijke fase in de ontwikkeling van Stage Entertainment mede leiding heb mogen geven aan deze unieke organisatie. Stage Entertainment staat er goed voor en heeft een solide basis voor verdere groei. Hoewel ik het nog steeds iedere dag naar mijn zin heb, heb ik enige tijd geleden de intentie uitgesproken om het bedrijf op termijn te gaan verlaten om nieuwe professionele paden te verkennen. Nu het proces van werving van mijn opvolger is afgerond is het een goed moment om het stokje over te dragen.“
 
Edwin van Es: “Ik kijk er enorm naar uit om terug te keren naar de culturele en creatieve sector en om aan de slag te gaan bij dit unieke bedrijf dat marktleider is in Europa op het gebied van live entertainment. Met veel enthousiasme en energie zal ik me, samen met mijn collega’s, inzetten om de strategie van Stage Entertainment verder vorm te geven, de leidinggevende positie van het bedrijf verder te versterken en om het solide financiële beleid van de afgelopen jaren voort te zetten.”
 
Over Stage Entertainment
Stage Entertainment, opgericht in 1998 en in 2019 goed voor 7 miljoen bezoekers, is een eersteklas theaterproductiemaatschappij die zich richt op musicaltheater in Europa. Het bezit en exploiteert een netwerk van 16 theaters waar het een aantal van de bekendste musicaltitels produceert die door internationale partners en zijn creatieve teams zijn ontwikkeld, zoals The Lion King, Mamma Mia! en Aladdin. Stage Entertainment creëert ook originele eigen premium content, zoals Anastasia en ‘TINA – The Tina Turner Musical’. Het bedrijf heeft wereldwijd circa 2.000 mensen in dienst en is actief in Nederland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, op West End in Londen, UK en op Broadway in New York, VS. Vandaag de dag staat het bedrijf alom bekend om de uitzonderlijke kwaliteit van haar shows en de warme gastvrijheid die het publiek in haar theaters ten deel valt. De Raad van Bestuur van Stage Entertainment bestaat uit Arthur de Bok (CEO), Marijn de Wit (CFO) en Fleur Mooren – la Bastide (COO).