Vandaag mocht de pers een kijkje komen nemen tijdens de montage van Aida. Normaal gesproken is de theaterzaal opgeruimd, maar nu stond hij vol met geluids- en lichttafels. Helemaal vooraan was nog wat plek voor de pers en mochten wij genieten van April, Naidjim en Gaia die Te Ver Gegaan zongen. Voor de doorgewinterde Aida-fan is het misschien even wennen, want het nummer is veranderd ten opzichte van de vorige versie. Waar toen Amneris het nummer opende, is dat nu Aida. Ook is de tekst wat veranderd en zal het nummer pas verder in de tweede acte te horen en te zien zijn.

 

Vervolgens kregen we een introductie over de muziek in Aida en de vernieuwde arrangementen door creative Jim Abbott (verantwoordelijk voor de orkestraties). In de vorige editie begon de tweede acte met Te Ver Gegaan. Nu is er een nieuwe compositie gemaakt die wij mochten beluisteren in de repetitieruimte. De vernieuwde versie van Aida verschilt op een aantal vlakken van de versie die van 2001 tot en met 2003 in ons land te zien was en destijds 1,2 miljoen bezoekers trok. Daarnaast spraken we met Orihana Calcines en Ryan van der Heijden die verantwoordelijk zijn voor de vertaling.

 

Gebleven zijn vanzelfsprekend de iconische muziek en liedteksten van Sir Elton John (The Lion King, Billy Elliot) en Tim Rice (Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Jesus Christ Superstar, Evita), maar het creatieve team onder leiding van regisseuse Schele Williams heeft de musical van een eigentijds karakter voorzien zonder de kwaliteit van de originele versie teniet te doen.

Het verhaal van Aida blijft, ook in de hernieuwde versie, volledig overeind. Het is het meeslepende, noodlottige verhaal van twee geliefden uit vijandige volkeren die worden verscheurd tussen tegenstrijdige loyaliteit aan hun land én aan elkaar. Een liefdesgeschiedenis tegen het decor van een met nationalisme doordrenkte natie die een ander land binnenvalt om haar rijk uit te breiden.

Het derde voorproefje bestond uit een proeverij van de lunch en het diner in Le Cirque. Le Cirque bevindt zich in het AFAS Circustheater Scheveningen en is daarom de perfecte locatie om voor of na de musical te komen lunchen of dineren. Bij het 2- en 3-gangen menu heb je ruime keuze uit verschillende gerechten. Daarnaast is er ook een shared dining menu waar je gerechten kiest met het gezelschap en deze gezamenlijk deelt. Bovendien wordt er gezorgd dat je op tijd luncht of dineert zodat je zeker weet dat je op tijd in de zaal zit voor de voorstelling.

De vernieuwde en geactualiseerde musical Aida van Elton John en Tim Rice beleeft 23 april 2023 zijn wereldpremière in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Kijk voor meer informatie op https://www.stage-entertainment.nl/nl/shows/musical/aida