Dominique de Bont schittert momenteel in de musical ‘Soldaat van Oranje’ als hofdame, speelde in de musical Zodiac en won de Musical Award voor aanstormend talent voor haar rol in de musical ‘Fun Home’. Dominique speelde de rol van Alex in de gelijknamige film die wij mochten bekijken.

ALEX is een film over een jonge vrouw genaamd Alex die tien jaar geleden haar zusje verloor. Alex weet niet hoe ze zonder haar zus moet leven en is bang om haar pijn aan de wereld te tonen.  Samen met Alex gaan we helemaal op in haar gedachten door de droomwereld van Alex binnen te treden. In deze droom herbeleeft Alex enkele oude herinneringen aan haar zus en probeert ze enkele aspecten van haar verlies te verwerken. Ze weet dat ze verder moet leven zonder haar zus. Zal Alex haar zus Ella kunnen loslaten?

Het is film die gemaakt is door Lisa de Bye in een tijd waarbij rouw maar even mag duren maar waarbij het verdriet over verloren geliefden tijdens het hele leven blijft. Lisa de Bye liep al een tijd rond met het idee voor deze film. Er liggen ongeschreven regels voor rouw waarbij de rouw na een tijdje maar over moet zijn. Lisa vindt dat persoonlijk heel jammer en vroeg zich af waarom dat zou moeten.Verlies is op vele manieren mogelijk. De film is een eerbetoon aan iedereen die iemand heeft verloren.

 

De film is mooi en indrukwekkend. De scenes zijn mooi gefilmd en de rouwmomenten worden mooi en breekbaar in beeld gebracht en geven in veel gevallen een stukje herkenning van een rouw proces.

Voor Dominique was het de eerste grote film waarin ze heeft mogen acteren en sommige scenes waren heftig en moeilijk om te spelen. Het resultaat van het harde werk is te zien in deze film en de film maakte veel los.

Alex kan gezien worden via de website van de producent. Klik hier.