Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht zijn voor de musical Dagboek van een Herdershond op zoek naar harmonieën, fanfares, figuranten en kinderen. De legendarische televisieserie komt volgend voorjaar tot leven in een speciaal gebouwd pop-up theater in MECC Maastricht. Een grootschalige musical waarin de ziel van de Zuiderling tot leven komt! Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via toneelgroepmaastricht.nl/oproep.

Regisseur Servé Hermans: ‘In Dagboek van een Herdershond willen we het dorpse Limburgse leven laten zien. Daar hoort natuurlijk een fanfare of harmonie bij voor de optochten, de processies en de jaarlijkse dorpskermis.’   

‘Het Limburgse dorpsplein moet tot leven komen, dat is de plek waar alle bewoners samenkomen om elkaar te ontmoeten. Vandaar dat we ook op zoek zijn naar 40 figuranten die samen met de cast de gemeenschap gaan vormen. En we zijn op zoek naar kinderen van 9 tot 13 jaar die acteer- of musicalambities hebben. Zij spelen straks mee in de schoolklas van meneer Bongaerts’, vult producent Albert Verlinde aan.

Meer informatie is te vinden op toneelgroepmaastricht.nl/oproep. Geïnteresseerden kunnen zich via deze website tot 15 december aanmelden. De spektakelmusical Dagboek van een Herdershond is in mei en juni 2022 exclusief te zien is in MECC Maastricht. Met o.a. Joes Brauers, Angela Schijf, Suzan Seegers en Anne-Mieke Ruyten. De regie is in handen van Servé Hermans.

Het verhaal

In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke, gespeeld door Joes Brauers, in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

Meer informatie en kaartverkoop: www.dagboekvaneenherdershond.nl

Fotograaf: Roy Beusker