Het tweede jaar van de Frank Sanders Akademie ging eindelijk het theater in! En wel met een dubbele kerstvoorstelling in een uitverkocht theater de Sloot.

Verstrooid

Oude vriendschap roest niet, wordt gezegd. Maar als na het overlijden van een oud-huisgenoot de rest van de groep na 3 jaar weer samen komt, blijkt het toch lastiger om het met elkaar in één huis vol te houden dan gedacht.

Deze vrienden hebben ooit samen in een studentenhuis gewoond en zijn na hun studie allemaal hun eigen weg gegaan. Als een van hen overleden is en ze bij elkaar komen, worden alle verschillen zichtbaar die in de tijd zijn ontstaan.

De cast, bestaande uit Ophelia Vander Beken, Melissa van Hengstum, Mees de Heus, Youri Ouwerkerk, Bente Stoelwinder, Richannel Wesker en Dané Wessels zetten in dit nieuwe theater hun voorstelling. De regie was in handen van Nikki van Rossum en de muzikale begeleiding werd verzorgd door van Ezra van Nassauw.

Het Lesbisch Da Capo

Het is 2022. Er hangen regenboogvlaggen langs de grachten, maar een lesbische bar is ver te zoeken. Bij het Lesbisch Da Capo; een vrouwenkoor geboren uit een missie voor gelijke rechten en samenhorigheid wordt men uitgenodigd om de hoofd-act te zijn bij The Pride.

Elke lid van het vrouwenkoor heeft een eigen verhaal en er ontstaan problemen als een van de leden iets onverwachts doet waardoor het bestaan van het koor op het spel staat.

Dit was een musical over liefde, queerness, muziek en de zoektocht naar harmonie met als cast Rheza Häger, Karlijn van der Linde, Delaja Verduin, Shahinez de Leeuw, Jessica Shapiro, Liesl Torfs, Lente de Vries en Melle Berendse. De regie was in handen van Wil van de Meer en ook in dit geval werd de cast muzikaal geleid door Ezra van Nassauw.

Frank Sanders Akademie

De musical heeft een geheel eigen plaats veroverd binnen de Nederlandse theatercultuur. Volkomen verdiend, want musical is meer dan een sketch en een liedje. De geweldige kracht van het musicaltheater schuilt in het feit dat het gebruik maakt van de drie grootste theatrale middelen: spel, zang en dans, die op een eigen expressieve manier het verhaal vertellen en het publiek weten te raken.

Bij de Frank Sanders Akademie word je opgeleid tot uitvoerend musicalacteur. Ook leer je hoe je een musical maakt en produceert. Van oudsher is de Akademie een musicalopleiding en nog steeds vinden veel studenten hun weg naar grote en kleine musicals in Nederland en Europa. Maar de oud-studenten van de Frank Sanders Akademie vind je ook onder aanstormend cabarettalent, bij toneelgezelschappen, op een cruiseschip en op tv.

Meer informatie vind je hier