Song & Dance is een jaarlijkse voorstelling uitgevoerd door derdejaars studenten aan de Fontys Hogeschool Musicaltheater en dit jaar was de regie in handen van Marcel Visscher en de muzikale leiding werd verzorgd door Jack Breikers en was er een special guest, namelijk Laurie van Iersel. Dit jaar was de titel Fairground, the Revival.

De cast van deze voorstelling bestond uit Remi de Smet, Stijn Linders, Kobe Donckers, Lenny Tosserams, Leanne van Alebeek, Ineke Somers, Boyd de Laat, Amber Elberse, Fleur van der Hoeven, Eva van ’t Walderveen, Rody Houtveen en Mara Hoezen.

Deze voorstelling bestaat uit diverse nummers die in het teken staan van Song & Dance. Deze voorstelling is in 2017 eerder gespeeld en regisseur Marcel Visscher had er nog een schepje bovenop gedaan en met het nieuwe licht in het Academie Theater was deze voorstelling nog indrukwekkender.

Alles werd uit de kast/cast gehaald om tot deze strakke voorstelling te komen. De choreografieën waren strak en geraffineerd samengesteld en waarbij de zang naadloos aansloot. Er werden nummers gebracht uit Pippin, Hairspray, Chicago, Footloose en Shrek om een aantal titels te noemen. The Fairground is een plek waar allerlei clowns lopen die worden beheerst door Queenty Todd, gespeeld door Laurie van Iersel.

De diversiteit van nummers is wellicht een uitdaging geweest bij het maken van deze voorstelling en toch pas alles perfect bij elkaar. De mix van dans en zang en de diverse stijlen gepast in omgeving van clowns en carnaval maken dit een fantasierijke voorstelling waarin het publiek zich totaal kan verliezen. De voorstelling is speels, creatief opgezet en van hoog niveau in dans en zang zoals de voorstellingsnaam al stelt maar ook qua spel.

De nadruk lag op ensemblestukken maar daarbinnen kreeg eenieder zijn moment om te stralen. De sfeer die de studenten neer zetten bij elk nummer was af. Schitterende zang en dans werden samengesmeed tot een wervelende show met mooie rustpunten die daarna werden opgevolgd met misschien nog wel meer power.

Fontys musicaltheater

De beroepspraktijk stelt hoge eisen aan musicalperformers. Ze moeten kunnen dansen, zingen en acteren op hoog niveau. De Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater leid je op tot danser/zanger/acteur of zanger/acteur op een authentiek en solistisch niveau. Je bewegingsaanleg, het karakter van je stem, je talent en persoonlijkheid bepalen in welk soort voorstellingen je gaat werken. Of misschien ga je liever presenteren, dubben of spelen in televisieseries.

Waarom Musicaltheater bij Fontys?

  • Dé opstap naar een carrière in musicalvoorstellingen
  • IJzersterke basis voor dans, zang en drama (triple threat)
  • Toonaangevende en internationaal georiënteerde opleiding
  • Onder één dak met andere kunstopleidingen, het bruist van creativiteit