Musicalgroep The Cast bestaat uit enthousiaste, actieve leden tussen de 18 en 60 jaar afkomstig uit heel Noord-Holland. Sommige leden zijn al sinds de oprichting in 1990 betrokken bij de groep. Vanaf de oprichting is gewerkt met artistieke ondersteuning van professionals. Op deze manier is er gewerkt aan de ontwikkeling van talent in de verschillende disciplines die musical écht musical maken: zang, dans en spel. Musicalsites was uitgenodigd voor de doorloop van hun winterproductie ‘Elf de musical’ en wat hebben we genoten!

Elf de musical:

Buddy is een kerst-elf, althans dat heeft hij zijn hele leven gedacht. Zodra hij erachter komt dat hij in werkelijkheid een mens is, gaat hij in opdracht van de kerstman op zoek naar zijn vader, Walter Hobbs. Er is wel een probleem, want Walter gelooft niet in de kerstgedachte.
Buddy vindt zijn vader, die werkt bij een uitgeverij voor kinderboeken. Onaangenaam verrast door een onbekende zoon die ook nog aangekleed is als elf, laat Walter Buddy door de beveiliging verwijderen, waarna Buddy op de kerstafdeling van een warenhuis belandt.
Hier ontmoet hij Jovie, op wie hij direct een oogje heeft, maar Jovie is niet onder de indruk van deze bijzondere verschijning en er zal heel wat zang, dans, sprankel en glitter aan te pas moeten komen wil dit goed komen.

De groep is bijzonder goed op elkaar ingespeeld, de chemie tussen Yerdin (Buddy) en Savannah (Jovie) is zeer voelbaar en, zoals de regisseur Marc Peter van der Maas het zelf zei: De ensemblenummers knallen door de gymzaal heen. Marc Peter is ook verantwoordelijk voor de vertaling en heeft dat op een zeer komische eigentijdse wijze gedaan. Hedendaagse grappen, en de toevoeging van Ipads en mobieltjes maken het een eigentijdse versie.

Robert Stoop, muzikaal leider van het 13-koppige orkest is ook zeer tevreden met het verloop van deze middag en als straks het hele decor er is en er nog wat geoefend kan worden in de changementen, zit de voorstelling wel geramd.

Dus wil je nog een echte kerstige, komische musical bekijken dan zou ik zeker nog een kaartje kopen voor de voorstelling van 9 of 10 december aanstaande in het Kennemer Theater in Beverwijk. Klik hier voor meer informatie.