Waar de derdejaars van de Frank Sanders Akademie hun eindejaarsvoorstelling normaal gesproken in december zouden spelen, speelden zij nu afgelopen donderdag en vrijdag hun voorstelling. Helaas zonder publiek.

Onder de regie van Frank Sanders en muzikale leiding van Hilmar Leujes had deze groep zich uitermate goed voorbereid op hun voorstelling met de titel ‘Van de gekken’.

De voorstelling was een bloemlezing van alle pareltjes uit het Nederlandstalige repertoire die allemaal hun eigen boodschap met zich meedragen waarbij de studenten uitstekend gebruik maakten van het grote toneel dat voor deze voorstelling was opgebouwd.

De studenten, Anne van den Dries, Benthe de Wijs, Dennis van Huis, Jelmer Engelaar, Josine van Soest, Jozefien de Lange, Kemy Hooimeijer, Loïs Bozac, Mayke van der Zanden, Menno Dekker, Nathalie van Arenthals, Robin Ketelaers, Silje Raaijmakers, Stephanie Hendriks, Sterre Schaasberg, Tom di Scala en Twan Bosschaart hebben met deze voorstelling een mooi visitekaartje afgegeven en nu is het wachten op de afstudeervoorstelling waarmee ze hun studie afsluiten.

Frank Sanders Akademie

De Frank Sanders Akademie leid je op tot uitvoerend musicalacteur en leert je hoe je een musical maakt en produceert. Na de opleiding ben je een zelfstandig artiest die voor eigen werkgelegenheid kan zorgen.

De Frank Sanders Akademie maakt deel uit van het ROC van Amsterdam en is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen op de Akademie. De docenten werken allemaal in de musical- en theaterwereld. Je krijgt dus les van vakmensen die het beroep goed kennen. Zij geven les in acteren, zingen en dansen. Dit zijn de vaardigheden die het belangrijkst zijn voor elke musicalartiest. Daarnaast krijg je regelmatig les van gastdocenten uit de kleinkunst, het toneel en het jeugdtheater, denk aan artiesten en regisseurs als Karin Bloemen, Pia Douwes, Theo Nijland, Doris Baaten, Tetske van Ossewaarde, Paul van Ewijk, Eddy Habbema en Paul Eenens.

Naast zang, dans en spel besteedt de Akademie aandacht aan vakken als een musical schrijven (script en muziek), decor- en lichtontwerp en productie.

Gedurende het schooljaar maken de studenten verschillende producties die ze spelen in zowel de Akademie als theaters in Amsterdam. Tot slot sluiten de Akademie ieder studiejaar af met een eigen musicalproductie.

Foto’s: Mitch Blaauw Fotografie