DeLaMar Theater in Amsterdam heropent 6 juni 2020 zijn deuren voor publiek en stelt vanaf die datum de volledige opbrengst uit de kaartverkoop ter beschikking aan de optredende artiesten. Beide zalen worden tot en met 31 december 2020 met al hun voorzieningen en medewerkers om niet aangeboden aan de bespelers. Mochten de beperkende regels eerder worden opgeheven dan zal de reguliere programmering met de gangbare voorwaarden weer worden hervat.

‘Zoals meerdere podia al hebben aangegeven is het niet rendabel om een theater te openen voor 30 of 100 mensen. Wij voelen ons dan ook bevoorrecht om met de steun van de VandenEnde Foundation op deze manier tóch ons publiek te mogen ontvangen en bovendien hiermee de makers en producenten de gelegenheid te bieden hun werk weer op te pakken en inkomsten te genereren.’ Andreas Fleischmann, directeur DeLaMar Theater

Klein Publiek

Onder de noemer ‘Klein publiek, groot gebaar’ presenteert DeLaMar Theater aangepaste programmering om zowel voor als achter de schermen te kunnen voldoen aan de coronamaatregelen; in de maand juni spelen artiesten in beide zalen voor 30 man publiek en vanaf 1 juli voor 100 mensen. Ook óp het toneel wordt 1,5 meter afstand gehouden waardoor de geplande programmering vervangen wordt door voorstellingen waarbij dit kan. Artiesten zullen meerdere keren op een dag optreden met voorstellingen van maximaal anderhalf uur, zodat meer publiek de kans krijgt een voorstelling bij te wonen en het financieel interessanter wordt voor de artiest om te spelen.

Naast het aanpassen van de zaalcapaciteit zijn ook in de foyers en andere ruimtes van het theater aanpassingen gedaan zodat publiek en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden. Alles volgens de voorgeschreven regels.

De voorstellingen binnen dit speciale ‘Klein publiek, groot gebaar’ programma zullen bekend worden gemaakt via www.delamar.nl/kleinpubliek. De kaartverkoop voor de eerste voorstellingen start vandaag met aangepaste toegangsprijzen inclusief een consumptie.

Het eerste weekend gaat op 6 juni van start met de toneelsolo Mijn Ede van Marcel Hensema en het liedjesprogramma I am changing van Naomi van der Linden en Jeannine la Rose.

https://delamar.nl/voorstellingen/marcel-hensema/

https://delamar.nl/voorstellingen/naomi-van-der-linden-en-jeannine-la-rose/

Lees ook:
Musicalsites praat met: Willemijn Maandag
MusicAllFactory live in concert (online!) op Facebook bij musicalsites.nl
Andrew Lloyd Webber’s Cats op YouTube op vrijdag 15 mei vanaf 20.00