Op 22 juni 2002 zonk de Titanic voor het laatst in Nederland. Met meer dan 800 voorstellingen op Broadway behoort Titanic tot de grootste musicalsuccessen van het afgelopen decennium. 25 jaar na de première van Titanic op Broadway komt de musical terug naar Nederland. Een meeslepend verhaal over hoop, liefde en ambitie. Deze indrukwekkende musical met iconische muziek, een live-orkest en een 25 man sterke cast gaat touren door Nederland. Vandaag was de perspresentatie waarbij wij de cast mochten interviewen en waarbij René van Kooten en Brecht van Arnhem beiden een nummer zongen.

Het verhaal

10 april 1912. Het grootste en meest luxe passagiersschip ter wereld vertrekt uit de haven van Southampton met bestemming New York. Aan boord 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Onwetend van het lot dat hen wacht. Wat begon als een reis vol toekomstdromen, romantiek en luxe, ontaardt in een strijd met het water.

 

Droom mee met de derdeklaspassagiers over een nieuw leven in Amerika en zie hoe de eersteklaspassagiers zich wentelen in grenzeloze luxe. Maak kennis met reder Ismay die geschiedenis wil schrijven maar kapitein Smith tot wanhoop drijft, en ontwerper Andrews die beseft dat hij een kapitale ontwerpfout maakte.

In deze grootse musicalproductie met live-orkest beleeft u de laatste dagen en uren van het meest legendarische schip ter wereld. De musical Titanic met muziek en liedteksten van Maury Yeston en een script van Peter Stone won vijf Tony Awards (waaronder de awards voor beste musical en beste muziek) en een Drama Desk Award.

Deze versie van de Titanic is een vernieuwde uitvoering die een ander tempo zal kennen en een gewijzigde staging waarmee men mee wil gaan in deze tijd en wordt er meer ingezoomd op de mens en de karakters. Deze indrukwekkende musical zal tot en met juni 2022 door heel Nederland touren en in diverse theaters aanleggen met een industrieel uitziend decor volgens Mariska van Kolck. 

Wij spraken over de musical Titanic met Linda Verstraten , Dennis Willekens, David van den Tempel, Brecht van Arnhem, René van Kooten, Bert Simhoffer en Marcel Visscher.

Bemanning

Kapitein Edward J. Smith – Richard Spijkers
William Murdoch (1e officier) – Mark Roy Luykx
Charles Lightoller (2e officier) – Rolf Koster
Hofmeester Henry Etches & Herbert Pitman – Dennis Willekens
Joseph Boxhall (4e officier) – Pepijn van Bokhoven
Steward Andrew Latimer – Sjoerd Oomen
Marconist Harold Bride – David van den Tempel
Frederick Fleet – Jordy van Loon
Orkestleider Wallace Hartley – Martijn Vogel
Joseph Bell – Victor Marinus 
Stoker Frederick Barrett – Brecht van Arnhem
Maid – Melise de Winter
Maid – Sophie van Lent

Eersteklaspassagiers

Thomas Andrews – René van Kooten
J. Bruce Ismay  – Marijn Brouwer
Isidor Straus – Bert Simhoffer
Ida Straus – Mariska van Kolck

Tweedeklaspassagiers

Alice Beane – Wieneke Remmers
Edgar Beane – Marcel Visscher
Charles Clarke – Martijn van Voskuijlen
Caroline Neville – Julia Berendse

Derdeklaspassagiers

Kate Mc Gowan – Linda Verstraten 
Jim Farrell – Alexander Boone
Kate Murphy – Eva van Kalsbeek
Kate Mullins – Juliëtte van Tongeren

Regie

Paul van Ewijk

Kijk voor meer informatie op: https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/titanic

er zijn geen afbeeldingen gevonden