Op vrijdag 14 oktober om 19u30 vindt in Schouwburg Tilburg de Nederlandse première van Een leuk avondje uit plaats: de nieuwe familievoorstelling (8+) van Theater Artemis, hetpaleis en Het Zuidelijk Toneel. Na het alom geprezen, dystopische Het eind van het begin van het einde, over de ondergang van de verbeelding, maakt Jetse Batelaan deze keer een swingende voorstelling voor de hele familie over emoties. En wat er gebeurt als je die probeert te onderdrukken.

Dit is alweer de vierde grote zaal productie voor Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel. Voorgaande voorstellingen waren Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde en Het verhaal van het verhaal. Bij Het eind van het begin van het einde is hetpaleis uit Antwerpen aangesloten. Deze samenwerking is zo goed bevallen dat ook deze keer de drie-eenheid samen optrekt.

Over Een leuk avondje uit

In deze voorstelling lopen de emoties hoog op. Verdriet, angst, liefde, schaamte, blijdschap en eenzaamheid krijgen allemaal hun eigen spetterende shownummer. En ook achter de schermen wordt er van alles gevoeld. Terwijl de musicalsterren zingen en dansen alsof hun leven ervan af hangt, proberen ze backstage de grootste gevoelens buiten de deur te houden. Maar dat is niet eenvoudig. Zeker niet als je mens bent. Zal het ze toch lukken om zichzelf een beetje in toom te houden? Of stelen de emoties hier de show? Houd de dief!

TOURNEEDATA https://artemis.nl/agenda/