Vanavond ging de zoektocht naar Maria voor The Sound of Musical van start. Voor alle kandidaten was het “alle hens aan dek”  bij deze première van deze show.

Valerie, Jolijn, Sanne en Tessa gingen door waarna de eerste kandidaat voor de Sing-off werd genoemd. Sylvia was de eerste die voor Pia het pleit moest beslechten. Renée was daarna de volgende  die ook door ging gevolgd door Nandi. De laatste drie waren Anouk, Natascha en Willemijn waarna de ruwe diamant Natascha door mocht. Uiteindelijk moest ook Willemijn in de Sing-off en ging Anouk door.

In de Sing-off ging het tussen Sylvia en Willemijn waarbij Sylvia de spits afbeet voor Pia Douwes. Uiteindelijk viel de keuze van Pia op Willemijn en moest Sylvia helaas na een aflevering afscheid nemen.

De deelnemers Sylvia Boone (donkerblauw), Nandi van Beurden (rood), Anouk van Laake (lichtgroen), Natascha Molly (oranje/zalm), Sanne den Besten (donkergroen), presentator Frits Sissing, Jolijn Henneman (paars), Renée de Gruijl (roze), Valerie Curlingford (lichtgeel), Tessa Sunniva (lichtblauw) en Willemijn Maandag (lichtroze) lieten stuk voor stuk zien en vooral ook horen wat ze in huis hadden.

De tien kandidaten hebben uiteenlopende ervaring in het musicalvak. Een aantal speelden al hoofdrollen in binnen- en buitenland, maar er zijn ook kandidaten die net zijn afgestudeerd. Wie treedt er in de voetsporen van Brigitte Heitzer (Op zoek naar Evita), Freek Bartels (Op zoek naar Joseph), Noortje Herlaar (Op zoek naar Mary Poppins) en Tommie Christiaan (Op zoek naar Zorro)? Er kan er maar een winnen en volgende week gaat de zoektocht weer verder.