De musical Grease speelt zijn 100ste voorstelling en dat in 010 oftewel Rotterdam. Hoe magisch kan het zijn met deze cijfers. Na de ‘Op zoek naar Danny & Sandy” serie van de AvroTros vorig jaar staat deze prachtige musical nu alweer 100 voorstellingen op het toneel. Elke avond mag het publiek genieten van het liefdesverhaal van Danny en Sandy en de hits van John Travolta en Olivia Newton John. Het blijft aanstekelijk om niet te blijven zitten.

 

De cast van Grease wil het Nederlandse publiek nog meer besmetten met heerlijke dansmoves. Daarom reizen ze nog even verder. De volgende theaters zijn Zwolle en Tilburg, maar er staan nog veel meer theaters op de planning. En dit doet de cast met alle liefde, want het blijft een feestje! 

Ook Musicalsites wilde de 100e niet missen en in plaats van William Spaaij zagen we dit keer Luuk Haaze stralen als een enthousiaste Vince Fontaine en Lysanne van der Sijs ging vanavond op als Marty. Zoveel jong talent op het podium, waar Nederland zeker trots op mag zijn. Zo willen wij nog wel 100 voorstellingen om van te mogen genieten! 

Grease, de musical

Grease vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomer-romance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden. De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies. Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde?

Om de 100ste voorstelling te vieren is de cast een hele dag weg geweest en heeft Rotterdam van dichtbij mogen bekijken en dat eindigde in een beachparty op het balkon van het Nieuwe Luxor theater.

Klik hier voor meer informatie

Verslag: Marloes Romeijn
Foto’s: Mariska Steenbergen
Video: Rob de Haan