De Lazarus-musical van David Bowie wordt live gestreamd ter gelegenheid van het vijfjarige jubileum van de dood van de overleden icoon en wat zijn 74e verjaardag zou zijn geweest.

De show met Michael C Hall, geïnspireerd door Walter Tevis ‘roman The Man Who Fell to Earth (1963), werd geschreven door Bowie naast Enda Walsh. Op 8 januari 2021, wanneer Bowie 74 zou zijn geworden, kunnen fans de Britse première van een gefilmde versie van het optreden online bekijken.

De volgende avond (9 januari) zal er een tweede uitzending van Lazarus zijn, voor een laatste virtueel uitje op 10 januari, de vijfde verjaardag van Bowies dood. De uitvoering is alleen beschikbaar voor de bovengenoemde drie uitzendingen in de volgende tijdzones: GMT, AEDT, EST, PST, CST.

Je kunt het Britse schema hieronder bekijken en e-tickets (geprijsd op £ 16) hier vinden.

Vrijdag 8 januari, 19.00 uur

Zaterdag 9 januari, 19.00 uur

Zondag 10 januari, 15.00 uur

Lazarus maakte zijn debuut in The New York Theatre Workshop in 2015 en arriveerde het jaar daarop in het Verenigd Koninkrijk voor een uitverkochte run in het Kings Cross Theatre in Londen. De gefilmde versie van de show werd in mei 2018 vertoond in Brooklyn, het Kings Theatre in New York.

De vijfde verjaardag van Bowie’s dood zal ook worden gemarkeerd met een speciale BBC Radio-serie, Bowie Five Years On. De reeks eerbetoonprogramma’s begint op 8 januari 2021. Op diezelfde datum zullen Yungblud, Anna Calvi, Duran Duran en meer het leven en de nalatenschap van Bowie eren tijdens een eenmalig live-gestreamd evenement, A Bowie Celebration: Just For One Day!.