Bijna drie weken geleden lanceerde Olga Passchier samen met Laura de Bekker de kleinkunst versie van ‘Anders’ wat overweldigende reacties opleverde. Daarom werd besloten om ook een close-harmony versie van het lied te maken die door 30 Codarts Muziektheater Alumni werd gezongen.

‘Anders dan anders’

Olga Passchier (theatermaker, zangeres en schrijver)  had behoefte aan een positief tegengeluid in deze bijzondere crisistijd. Zo ontstond het gedicht  ‘Anders’.

Dit gedicht was een uitlaatklep en gemaakt om een hart onder de riem te steken voor alle hardwerkende mensen in de zorg en andere vitale beroepen en de culturele sector,  voor wie het applaus inmiddels is verstomd. Daarnaast ook voor iedereen die persoonlijk door deze crisis wordt getroffen en verlangt naar ‘gewoon normaal.’

Het gedicht, werd een kleinkunstlied, de muziek is gecomponeerd door Laura de Bekker ( zangeres, singer-songwriter en zangdocent op Codarts MT). Olga kreeg jaren geleden zangles van Laura tijdens haar opleiding Muziektheater aan het conservatorium van Rotterdam ( Codarts).

Ruim 30 zangers (allen afgestudeerd aan Codarts) vertolken het arrangement van Hans Cassa ( bekend van Montezuma’s Revenge) die voorheen werkzaam was in Rotterdam en met alle alumni die in deze video prachtige ensemblestukken lieten horen tijdens de ‘Show & Tell’-avonden.

In ‘Andere tijden’ is het mooi om elkaar te inspireren, de krachten te bundelen en elkaar te vinden in de passie voor ons mooie vak en zo ons verhaal te kunnen vertellen.

De impact van de tekst wordt versterkt door beeldmateriaal van fotografen en kunstenaars uit Olga’s netwerk. Iedereen leverde belangeloos een bijdrage aan dit project!

De reacties zijn hartverwarmend en hebben ons echt overdonderd.

Blijkbaar worden zoveel mensen diep geraakt door het lied en besluiten zij het spontaan verder te delen.