‘NORA – een POPconcert’ is een theatraal, explosief en feministisch popconcert gebaseerd op het personage Nora uit ‘Een Poppenhuis’ van Henrik Ibsen. Hierin zingt Daniëlle Deddens pop/technonummers gebaseerd op het materiaal van Kurt Weill. Vijfenveertig jaar geleden trok Nora de deur voorgoed achter haar dicht. Vandaag trapte ze ‘m weer keihard in tijdens het O festival in Klein Walhalla.

NORA – een POPconcert

Hoe sta je als vrouw in het leven en hoe gaat de omgeving met haar om. Hoe kom je op voor jezelf? Telkens hoort ze Torvalds stem als een soort van ‘Poppenhuis complex’. Ze wil geen pop zijn, maar gedraagt zich als het ware als een pop. Als ze geen pop is, wat blijft er dan van haar over? Langzaam hervindt Nora zich en wordt voor het publiek als het ware opnieuw geboren.

Danielle maakt mooie bruggen van heden naar verleden, maar zelfs in 2024 is abortus in Nederland nog steeds strafbaar, volgens het Nederlands Strafrecht. Is er nog steeds een loonkloof en is er in toenemende mate sprake van seksueel geweld en victim blaming.

Vocaal staat Daniëlle als een huis en ze overtuigt volledig met haar spel en energie en weet de aandacht van haar publiek te pakken en laat dat niet los omdat ze haar publiek constant bij de les houdt en soms door de vierde wand breekt. Ze laat haar publiek samen met haar nadenken over hoe zij als het ware kan ontsnappen uit het poppenhuis.

Daniëlle Deddens

Daniëlle Deddens is actrice, zangeres en theatermaker en zij studeerde vorig jaar af aan Codarts Muziektheater. Afgelopen jaar was zij te zien in de voorstelling “Hendrik Groen – Opgewekt naar de einstreep”. Op dit moment is zij een van de finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival samen met het collectief Paddy en de Tijdgenoten en volgend jaar is Daniëlle zien zijn in de jeugdvoorstelling De Neehoorn van Bostheaterproducties.

Volgende week is Danielle te zien tijdens het Fringe festival. Meer informatie: https://delftfringefestival.nl/en/program/111403869/NORA–%20een%20POPconcert

Credits

Speler, concept, tekst, lyrics, zakelijk en productie: Danielle Deddens
Comonist, lyrics, producer: Wijnand Gomes
Artistiek advies, eindregie: Loulou Hameleers
Coproducent: Karavaan en Makershuis

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]