Vorig jaar zagen ruim honderdduizend mensen de nieuwe spektakelmusical Dagboek van een Herdershond. Je moest er een ritje voor over hebben want het werd opgevoerd in het MECC in Maastricht. Nu, een jaar later, brengen de makers het verhaal naar een miljoenenpubliek via de NPO1, live bij de KRO/NCRV.

Televisieserie

Diezelfde KRO bracht ook de Nederlandse televisieserie in zestien delen, onder regie van Willy van Hemert. Joop van den Ende produceerde se TV-serie. De hoofdrol van kapelaan Erik Odekerke werd toentertijd vertolkt door de Vlaamse acteur Jo De Meyere. Dit keer is het Thomas Cammaert die in de huid kruipt van de jonge kapelaan die terechtkomt in een Limburgs dorpje.

 

KRO-NCRV, Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht werken samen aan deze moderne tv-bewerking van Dagboek van een herdershond. Voor het eerst vindt een Nederlandse musical zijn weg naar een nationaal tv-event. De Limburgse stad Sittard-Geleen wordt het decor van de live-uitzending.

Repetities

Wij mochten meekijken met de repetities, en spraken met een aantal castleden; William Spaaij, Nandi van Beurden, Raymond Kurvers, Angela Schijf en Francis van Broekhuizen maakt (volgens haar eigen woorden) een cameo.

Het musicalspektakel Dagboek van een herdershond live zal met audiodescriptie en gebarentaal worden uitgezonden. KRO-NCRV-dj Stefan Stasse verzorgt de audiodescriptie op NPO Radio 5 en NPO 2 Extra. Rechtstreeks vanuit de opnamelocatie in Sittard-Geleen beschrijft hij voor mensen met een visuele beperking wat er in beeld gebeurt. Daarnaast is de uitzending op NPO 1 Extra met tolk gebarentaal te zien. Zo ervaren alle kijkers en luisteraars op hetzelfde moment dezelfde ervaring.

Meezingen

Wil je graag vanuit huis meezingen met Dagboek van een herdershond live? Of gewoon de tekst meelezen? Ga dan naar www.kro-ncrv.nl/programmas/dagboek-van-een-herdershond-live/liedteksten en zing met hartenlust mee!

Dagboek van een herdershond live is op zondag 3 september om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Verslag en foto’s: Mariska Steenbergen