Gisteravond mocht Chris van der Lee zijn Eigen Werk ‘Te amo’ aan een tot de nok gevuld Academietheater Fontys tonen.

In zijn flyer schrijft Chris dat hij vooraf twijfels had of hij het publiek wel mee kon nemen naar een andere wereld en of van niets iets kon maken. Die twijfels waren volkomen onterecht. Chris speelde een prachtig verhaal en nam zijn publiek daarin mee.

We zien een jonge jongen Vince die aan het knutselen is. Ondertussen hoort hij het antwoordapparaat waarop zijn moeder inspreekt, dat zij laat thuis is en of hij niet vergeet om te eten en de kat ook eten te geven en dat hij niet te laat naar bed mag gaan omdat hij morgen school heeft. Zijn moeder is concertpianiste en Vince is vaak samen met Sevijn de kat. We zien dat Vince vergeet om de kat eten te geven en dat er een afstand ontstaat tussen die twee. Aan het einde komen we erachter wat daar de oorzaak van is. Een politieagent vertelt Vince in het holst van de nacht dat zijn moeder niet meer thuiskomt.

De rol van de kat Sevijn wordt gespeeld door Fiene Solinger die heel katachtig en met het nodige venijn, speelsheid en humor deze rol neerzet. Langzaam probeert Sevijn Vince mee te trekken naar de realiteit hoewel hij dat helemaal niet wil.

De kracht zit vaak in de details en die waren dan ook perfect uitgewerkt waardoor je als toeschouwers helemaal kon meegaan in het verhaal maar vooral in de emoties die Vince doorstaat. Van een veilige omgeving waar zijn moeder er was en voor hem zorgde tot het moment dat ze er niets meer is en de warmte plaats moet maken voor de koude realiteit.

Chris speelde het verhaal heel intens en zong prachtig. Het samenspel met Fiene Solinger ( Sevijn ) en Liesbeth Coppens ( moeder en tevens zijn muzikaal leider ) was mooi om te zien. Zijn stem ligt prettig in het gehoor en heeft een groot bereik.

Chris heeft voordat hij zijn opleiding musicaltheater deed, gestudeerd bij MAF jongeren in Tilburg. Chris liep stage bij Een leuk avondje uit van Het Zuidelijk Toneel.

Cast

Vince – Chris van der Lee
Sevijn – Fiene Solinger
Moeder – Liesbeth Coppens
Persuasion – Elise van Wanrooij en Kim Cornelissen

Techniek:
Licht – Remy de Groot
Geluid – Darrick van Dieren

Coaches:
Geertje Hochstenbach, Liesbeth Coppens en Jack Breikers