Na avond aan avond het verhaal van George Michael te hebben verteld was het na een gedwongen pauze eindelijk tijd om the story of Robbie Williams te delen met het publiek. In opzet zijn de shows vergelijkbaar. Heerlijke livemuziek afgewisseld met verhalen en feitjes gebracht door de enige echte FeitjesFee Pheadra Kwant. De avond laat zich het best omschrijven als een intiem concert en een ode aan Robbie. 

Waar het verhaal over George ook regelmatig wist te ontroeren, is dat bij the story of Robbie Williams niet het geval. Het verhaal is minder rond en merkbaar is dat alhoewel de nummers vol overgave worden gezongen en gespeeld George echt het idool van vele bandleden was en Robbie dit niet is. Desondanks belooft een avondje “the story of” een heerlijke avond uit. De band is ijzersterk en allemaal krijgen ze hun eigen momentje om te shinen. Waar het niveau qua zang bij andere bands vaak direct 4 niveaus daalt wanneer een muzikant een solo stukje mag zingen is dit bij deze band absoluut niet het geval. Nick Bult, Danjil Tuhumena en Phaedra Kwant beschikken allemaal over een prachtige zangstem.  

Charly Luske bewijst opnieuw een alleskunner en rasentertainer te zijn. Zijn stem blijft steady en hij brengt alle nummers met een tomeloze energie en overgave, waarbij hij niet onderdoet voor de bravoure van Robbie. Ook de kleine en meer kwetsbare nummers brengt Charly op sublieme wijze, maar met nummers als ‘Let me entertain you’ zet hij de zaal pas echt op zijn kop. Staan en dansen zijn gelukkig toegestaan, want blijven zitten zou een enorme opgave voor het publiek zijn.  

De interactie tussen de bandleden is heerlijk om te zien. Met name de spanning tussen Charly en Nick, als verwijzing naar de relatie tussen Robbie en Gary Barlow brengt extra dynamiek. Het is mooi om te zien dat op het podium net zo hard wordt genoten als in het publiek.  

Geen tribute band, geen imitatie, maar zoals Robbie zegt “the naked truth and bloody great music!”   

Cast: Charly Luske – zang/alleskunner Phaedra Kwant – bas/storyteller/zang, Arie den Boer – drums, Nik Bult, piano/zang, Danjil Tuhumena – percussie/gitaar/zang, Jan-Peter Bast – keyboard, Jules Pasdeloup – gitaar. 

Verslag: Ilse van Vliet
Foto’s: Jeanne Rutgers