Brassica Musicals is al jaren een begrip in de omgeving. Op vrijdag 12 april stond de cast op het podium van Cool Kunst en Cultuur in Heerhugowaard met hun uitvoering van de musical “Catch me if you can”. Deze musical is geïnspireerd op de gelijknamige film uit 2002, die op zijn beurt weer is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie uit 1980. Met hun eigen interpretatie en creatieve aanpak zette Brassica Musicals dit bekende verhaal op de planken.

Het verhaal

“Catch me if you can’’ neemt ons mee op reis door het leven van een van de meest beruchte oplichters uit de geschiedenis: Frank Abagnale Jr. Frank is een jongen uit  een Amerikaanse buitenwijk in de vroege jaren 60, die nog voor het eindexamen zijn huis verlaat. Met een talent voor het vertellen van sterke verhalen en het vervalsen van cheques, wordt Frank langzaam maar zeker een van ’s werelds meest beruchte meestervervalsers. FBI-agent Carl Hanratty zit hem op de hielen, terwijl Frank zich voordoet als diverse personages, waaronder een luchtvaartpiloot, een arts en zelfs een advocaat. Tijdens zijn avonturen weet hij ook het hart van verpleegster Brenda Strong te veroveren.

De invloed van zijn vader, die zelf ook vaak in aanraking komt met justitie, zit diepgeworteld in het karakter van de charmante jonge oplichter. Wanneer Hanratty er eindelijk in slaagt om Frank te arresteren, biedt Frank aan om alles te bekennen, met één voorwaarde: hij wil zijn verhaal aan de omstanders op het vliegveld vertellen, in zijn eigen woorden. Met zijn verhaal betovert Frank zijn publiek. Want laten we eerlijk zijn, wie kan een man in uniform weerstaan?

Enthousiasme en energie
Wat er direct opviel was de aanwezigheid van de cast toen het publiek de zaal binnenging. Deze opening was zeer goed geënsceneerd: De acteurs zetten de sfeer van het stuk direct neer. Het publiek werd daardoor meteen het verhaal ingezogen. De zang deed niet onder voor een professionele productie. Wat er echt uitsprong was de stem van Melwin Moeskops, de acteur van Frank Abagnale Jr.. De hoge noten haalde hij met gemak en ook de lage noten werden zeer sterk gezongen. De acteurs brachten het verhaal op een boeiende manier tot leven en sleepten het publiek mee door hun spel. Het enthousiasme van de acteurs spatte er vanaf. De energie en toewijding van de cast waren indrukwekkend. Dit zorgde voor een goede en levendige sfeer in het theater.

Niet alleen de cast, maar ook het lichtontwerp en de geluidtechnici zijn noemenswaardig. Het lichtontwerp zorgde telkens voor de juiste sfeer en accentueerde belangrijke momenten in de voorstelling. De geluidstechnici zorgden ervoor dat zowel gesproken als gezongen tekst goed tot zijn recht kwam.  De feestcommissie van Brassica Musicals had aan alles gedacht. Zo hadden zij de foyer van het theater omgetoverd tot een heus vliegveld, compleet met incheck-balie en bewegwijzering. De vele en diverse kostuums waren voor deze voorstelling zorgvuldig gekozen. Zij brachten de personages tot leven en droegen bij aan het totaalbeeld en de sfeer van de voorstelling

Al met al was het een geslaagde voorstelling die het publiek wist te vermaken. De komende twee dagen staat Brassica Musicals nog met ‘’Catch me if you can’’ in het theater, en er zijn nog kaarten beschikbaar. Kom genieten van een avond vol spanning, humor en geweldige muziek!

Meer informatie en tickets: https://www.coolkunstencultuur.nl/theater/agenda/seizoen-2023-2024/brassica-musicals

Foto’s: Esmée Korver
Verslag: Rowena Kat