Afgelopen zondag nam de cast van de musical Zodiac de Instagram Account van Musicalsites.nl over. Daarmee kregen wij een kijkje achter de schermen van deze schitterde musical, zie een klein beetje wat er allemaal gebeurt voorafgaand aan de voorstelling en beantwoordde de cast een aantal vragen die gesteld werden. Nu is dit verslag al uit de verhaallijn van onze Instagram, maar we vonden te leuk dus maakten we de volgende video.

 

In de video zie je dat er ook een klein stukje van de voorstelling wordt gefilmd. Dat kan je terugzien op onze InstagramTV account.

Een actueel verhaal dat verbindt, verwondert en vragen stelt.

Het jaar 2031. Onze planeet is er slecht aan toe. Het universum heeft de mensheid opgegeven en de dierenriem – de zodiac – daagt de dappere Boogschutter uit om naar de aarde af te dalen. Zijn opdracht? De vier elementen, VUUR – AARDE – LUCHT – WATER, terugvorderen op de mens. Daar aangekomen ziet hij de wereld al snel met andere ogen. Hij valt van de ene verwondering in de andere en ontdekt hoe mooi het eigenlijk is om mens te zijn. Lukt het Bo om de planeet en de mensen waarvan hij is gaan houden, alsnog te redden? Kan hij het tij nog keren?

Laat je meeslepen in een weergaloos theaterspektakel vol muziek, dans en technisch vernuft, in het meest hemelse theater van Nederland; de iconische Koepel in Breda.  Een voorstelling vol spanning, humor en een gezonde dosis romantiek – want je kunt een planeet wel redden, zonder liefde is hij alsnog reddeloos verloren.

Het creatieve team vond zijn inspiratie in drie thema’s:

Bewustzijn

ZODIAC de musical inspireert bezoekers om te kijken naar wat er om hen heen gebeurt én om zich ermee te verbinden. Welke rol speel jij op weg naar een duurzame toekomst? En wat valt er samen te doen, met andere generaties, als onderdeel van een groter geheel?

Astrologie

Astrologie kent een mooie samenhang met de vier elementen, VUUR – AARDE- LUCHT – WATER, die centraal staan in de voorstelling. En een blik vanuit het universum op onze planeet laat je pas echt beseffen hoe bijzonder, maar ook kwetsbaar de Aarde is, vraag maar eens aan een astronaut. De dierenriem, de zodiac, is een essentieel onderdeel van het sterrenstelsel en kan in deze roerige tijden richting geven aan wat we kunnen doen.

Technologie

De voorstelling speelt zich deels boven het publiek af, de zodiac bevindt zich immers in het universum. Door de ronde hoge zaal word je aan alle kanten door het verhaal omgeven. Innovatieve licht- en geluidseffecten, drones die een rol spelen in het verhaal en projecties op de binnenzijde van De Koepel zorgen samen voor een technologisch hoogstandje.

Meer informatie vind je hier.