Producer en managing director Maik Klokow heeft vandaag de 35-koppige internationale cast voor Moulin Rouge! De musical aangekondigd. Onder andere Shanna Slaap, die nu speelt in de musical Aladdin, behoort tot de cast.

Deze meermaals bekroonde uitzonderlijke productie viert zijn Duitse première op 6 november in de Keulse Musical Dome. Riccardo Greco speelt de jonge schrijver Christian die verliefd wordt op de ster van de legendarische Parijse nachtclub Moulin Rouge: Satine, gespeeld door Sophie Berner. De andere hoofdrollen zijn onder meer: ​​Gavin Turnbull als de flamboyante clubeigenaar Harold Zidler, Vini Gomes als de tangodanser Santiago, Alvin Le-Bass als de kunstenaar Toulouse-Lautrec, Gian Marco Schiaretti als de hertog van Monroth en het hart van de Moulin Rouge : de vier Lady Ms – een hommage aan de legendarische “Lady Marmalade” – bestaande uit Annakathrin Naderer (Nini), Oxa (Baby Doll), Olivia Irmengard Grassner (La Chocolat) en Shanna Michelle Slaap (Arabië).

De repetities voor Moulin Rouge! De musical gaatnhalf augustus van start – precies een jaar nadat de eerste castings voor de productie begonnen. Vorig jaar kwamen er na de sollicitatieoproep duizenden aanmeldingen binnen en werden zo’n 700 mensen uitgenodigd om deel te nemen aan de audities. De casting vond plaats op locatie in Keulen, Hamburg en Wenen.

Producer en managing director Maik Klokow legt uit: “De show stelt hoge eisen – vocaal, acteren, dansen, maar ook emotioneel. Het was een ongelooflijke uitdaging voor alle betrokkenen om een ​​internationale casting te houden in het midden van een pandemie. Het originele creatieve team uit New York en Londen was via livestream bij alle audities aanwezig, evalueerde videovertoningen van de artiesten en was nauw betrokken bij alle processen.” De keuze viel op in totaal 35 artiesten van over de hele wereld – van Italië tot de VS tot Cuba en Brazilië. Samen brengen ze de productie, die 10 Tony Awards won, op het podium in Keulen.

Maik Klokow: “De Moulin Rouge is een plaats van artistieke diversiteit – iedereen is hier welkom. Deze openheid was voor ons ook enorm belangrijk bij het kiezen van onze cast. Sommige van onze artiesten hebben nog nooit eerder in Duitsland op het podium gestaan ​​of hebben zelfs hun professionele muzikale debuut bij ons. Deze cast bruist van energie en brengt absolute wereldklasse naar Keulen. Maar tegelijkertijd belichaamt ze ook alles waaruit onze productie bestaat – de bohemien waarden die vandaag de dag waarschijnlijk relevanter zijn dan ooit: waarheid, schoonheid, vrijheid, liefde!

Voor hoofdrolspeelster Sophie Berner is het de musical in de Domstad. Ze groeide op in München en woont momenteel in Berlijn. Haar eerste rol was als Sally Bowles in Cabaret. Sindsdien is ze te zien in klassiekers als Chicago en West Side Story en heeft ze verschillende soloprogramma’s opgevoerd. Moulin Rouge! De musical wordt nu een nieuw groot hoofdstuk in haar carrière: “Ik kijk er echt naar uit om deze gekke reis in Keulen te beginnen. Satine is zo’n boeiende, sterke vrouwenrol met ruwe kantjes en een hart voor het toneel. Ik kan bijna niet wachten om dit karakter verder te ontwikkelen en het in al zijn facetten in mezelf te ontdekken.”

“Het is natuurlijk een ongelooflijke eer om een ​​rol op het podium te kunnen brengen als Duitstalige première”, zegt Riccardo Greco, die de uitdaging graag aangaat. Hij werd voor het laatst gezien in St. Gallen als Jezus in Jesus Christ Superstar en staat momenteel nog steeds op het podium als Galileo in de touringproductie van WE WILL ROCK YOU. Hij speelde in Ghost – The Musical and Dance of the Vampires en was jarenlang vast lid van het Landestheater Linz. Naar de Moulin Rouge! Hij heeft een heel speciale band met de musical: “Ik zag de film MOULIN ROUGE! ontelbare keren bekeken sinds de release. Hij is gewoon sensationeel, vooral het karakter van Christian. Hij is een vrije geest, een ‘bohemien’ die zijn hart op zijn mouw draagt. Dat is wat ik zo leuk vind aan de rol en ik kan me er heel goed in identificeren.”

Meer informatie vind je hier

Foto: Paul Hüttemann