Vorige week zagen we een aantal vierdejaars studenten in het popproject. Deze week is het de beurt aan de rest van de klas. Annelieke van Genk, Britt van Doorn, Eefje Jansen en Sebastiaan Hoen spelen BRAVOure, een klassiek project, een primeur op de Akademie.

Verhalen rond Maria Callas vormen het hart van de voorstelling, waarin de studenten en het publiek kennis maken met bekende en minder bekende klassiekers. Wie was Maria Callas? Wat dreef haar? En waarom worden miljoenen mensen betoverd door haar stem? Deze Amerikaans-Griekse sopraan schitterde vooral in de grote rollen van de negentiende-eeuwse Italiaanse opera’s, in het bijzonder die van Vincenzo Bellini en Giuseppe Verdi.

Klassiek zingen, is heel wat anders dan de studenten de afgelopen vier jaar geleerd hebben. Ze hebben de afgelopen weken keihard gestudeerd en dat was goed te horen. Schijnbaar moeiteloos zongen ze de meest moeilijke noten en dan soms ook nog eens in het Italiaans. Het script was origineel en de kostuums prachtig. Dat alles zorgde ervoor dat wij volop hebben genoten.

Frank Sanders Akademie

De Frank Sanders Akademie leid je op tot uitvoerend musicalacteur en leert je hoe je een musical maakt en produceert. Na de opleiding ben je een zelfstandig artiest die voor zijn eigen werkgelegenheid kan zorgen.

De Frank Sanders Akademie maakt deel uit van het ROC van Amsterdam en is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen op de akademie. De docenten werken allemaal in de musical- en theaterwereld. Je krijgt dus les van vakmensen die het beroep goed kennen. Zij geven les in acteren, zingen en dansen. Dit zijn de vaardigheden die het belangrijkst zijn voor elke musicalartiest. Daarnaast krijg je regelmatig les van gastdocenten uit de kleinkunst, het toneel en het jeugdtheater, denk aan artiesten en regisseurs als Karin Bloemen, Pia Douwes, Theo Nijland, Doris Baaten, Tetske van Ossewaarde, Paul van Ewijk, Eddy Habbema en Paul Eenens.

Spelers: Annelieke van Genk, Britt van Doorn, Eefje Jansen en Sebastiaan Hoen
Script en regie: Bas Groenenberg
Muzikale leiding: Billy Maluw
Vocal coaching: Margot Giselle
Lichtontwerp: Ewout Heijbroek

Nieuwsgierig geworden? Reserveren: bravoure.4ejaar@gmail.com