Niels van Doormalen is Nederlands’ jongste theaterproducent en zijn productiehuis Oatmilk heeft haar eerste musical de aftrap gegeven in Brabant. Vanavond was Perron-3, een van de locaties van het Theater aan de Parade uit Den Bosch, de plaats waar de Brabantse première plaatsvond.

Niels, geboren en getogen Valkenswaarder, is slechts 24 jaar oud en heeft al diverse activiteiten in de musicalwereld uitgevoerd. Als enorme kers op de taart werd hij nog niet zo lang geleden uit een grote rij van internationale kandidaten gekozen om zijn master te halen aan het ‘Producing for Musical Theatre’ aan het prestigieuze Goldsmiths, University of London. Hier werd de basis gelegd voor zijn eigen productiehuis met nu haar eerste musical.

Zoals we al eerder schreven gaat het stuk over Ben en Ami, dertigers in deze tijd. Wanneer Ami en Ben elkaar tegenkomen, herkent zij hem gelijk als haar grote liefde die na een ruzie uit haar leven verdween. Hij herkent haar niet. Sterker nog, hij herinnert zich niets meer van vóór zijn auto-ongeluk. Niet eens wie hij was, dus herkent ook Amy niet. Before After springt heen en weer tussen nu en toen. Wat ging er mis tussen de twee? En wat als je een tweede kans krijgt? Kun je werkelijk opnieuw beginnen? Before After is een intieme musical met singer-songwriter ballads over liefde, identiteit en het doorbreken van patronen.

De hoofdrollen worden ingevuld door Desi van Doeveren en Coen Bril. Desi kennen we o.a. van RENT, Woef Side Story, Showponies en Diana & Zonen. Coen o.a. van Echte vrouwen joggen in regenpak en De Kerstmusical, de films De Slag om de Schelde en Vliegende Hollanders en tv-series als Klokhuis en SpangaS.

Verwacht geen hoogdravend spel, flamboyante kledij, wisselende decorstukken, een dansend ensemble of een groot live orkest. Bereid je voor op eenvoud. Eenvoud in het aantal mensen: 2 hoofdrolspelers en 3 live muzikanten. Er wordt met grote regelmaat van kleding gewisseld, maar dat betreft steeds dezelfde kledingstukken: hiermee wordt duidelijk wanneer het stuk in de huidige tijd speelt, en welke als flashback uit het verleden. Door het decor en de kleding rustig te houden, wordt de aandacht volledig naar de dialogen en de zang gezogen. Spreek je eigen verbeelding aan en vul alle indrukken in tot één kloppend geheel.

Maandag vindt de landelijke première in De Meervaart in Amsterdam plaats en uiteraard zijn wij daar ook weer bij!

Speellijst:

https://oatmilk.nl/

Verslag en foto’s: Monique Picocrie