Droom jij ervan om in een musical te schitteren? Vind jij het leuk om te zingen, dansen en te acteren? Ben je in de leeftijd van 8 tot 14 jaar oud en woon je (bij voorkeur) in de buurt van Rotterdam? Geef je dan nu op voor de kinderaudities van Matilda De Musical!

Luxor, MediaLane & GWB Entertainment in samenwerking met The Royal Shakespeare Company kondigen met trots de casting aan van Matilda De Musical. Met muziek en tekst van Tim Minchin, script van Dennis Kelly en in een regie van Matthew Warchus, heeft deze Tony® and Olivier Award winnende productie groot internationaal succes gehad in Londen, New York, Australië en Zuid-Korea.

Matilda De Musical zal als vaststaande productie te zien zijn in het Oude Luxor Theater in Rotterdam vanaf voorjaar 2022.

Medialane is op zoek naar:

Matilda
Een fantasierijk meisje dat voor haar leeftijd slimmer en wijzer is dan gebruikelijk. Ze heeft een enorme passie voor boeken en is een fantastische verhalenverteller. Matilda moet klein en volwassen tegelijkertijd zijn en daarbij ook klaar om de hele show te dragen. Sterke zangeres/actrice en een zelfverzekerde spreker.
• Speelleeftijd: 8 – 12 jaar
• Lengte: 100 cm – 140 cm

Bram
Matilda’s klasgenoot en een doorn in het oog van Juffrouw Bulstronk. We zijn op zoek naar een komische acteur die goed kan zingen en dansen. Het is belangrijk dat hij nog geen baard in de keel heeft.
• Speelleeftijd: 8 – 13 jaar
• Lengte: 100 cm – 150 cm

Erik
De kleinste van het stel. Nog geen baard in de keel. We zoeken een jongen die goed kan zingen en ook goed kan dansen.
• Speelleeftijd: 8 – 10 jaar
• Lengte: onder de 120cm

Verder belangrijk:
• Het is noodzakelijk dat je nog in het bezit bent van al je 24 speelbeurten.
• Beschikbaar in schoolvakanties.
• De audities vinden plaats op een nader te bepalen moment
• Vanuit alle aanmeldingen zal er een selectie gemaakt worden voor de eerste auditieronde. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, ontvang je via ons castingsysteem In The Picture een bericht met meer informatie.

Het verhaal
Matilda De Musical is de meervoudig bekroonde musical van de Royal Shakespeare Company, geïnspireerd op het geliefde boek van de meesterverteller Roald Dahl. De musical vertelt het verhaal over Matilda, een buitengewoon meisje dat met een levendige fantasie en een scherpe geest, een standpunt durft in te nemen en haar eigen lot weet te veranderen. De musical heeft wereldwijd meer dan 99 internationale prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder 24 Awards voor Beste Musical en 4 Tony Awards.

De wereld maakte kennis met Matilda Wurmhout in 1988, als een van de laatste personages die Dahl tot leven bracht. Er zijn wereldwijd ruim 17 miljoen exemplaren van het boek verkocht. Na het boek verscheen er in 1996 een film en in 2010 vindt Matilda haar weg naar het theater, sindsdien is de musical wereldwijd een groot succes.