In het theaterseizoen 2022-2023 produceert De Graaf & Cornelissen Entertainment de musical The Prom.

The Prom is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Emma wil maar één ding: met haar vriendin Alyssa als date naar de Prom, het feestelijke eindejaar bal van haar school. Maar dat ligt moeilijk in haar conservatieve woonplaats. De homofobe voorzitter van de ouderraad, die later de moeder van Alyssa blijkt te zijn, blaast het hele feest af. Vier uitgerangeerde Broadway-artiesten krijgen lucht van de situatie en besluiten af te reizen naar de provinciestad om Emma te steunen in haar strijd. Ze hebben in eerste instantie alleen niet zozeer de intentie om Emma te helpen; ze grijpen de mediahype rond haar wens aan om hun eigen gedeukte imago’s op te poetsen en in the picture te blijven. Toch slagen de vier uiteindelijk in hun opzet en komen ook zij tot besef dat het in het leven om meer draait dan om roem.

Script
Chad Beguelin & Bob Martin

Liedteksten
Chad Beguelin

Muziek
Matthew Sklar

Gebaseerd op het originele concept van Jack Viertel

DATA
Repetitie- en speelperiode: augustus 2022 – maart 2023
Audities rollen: 19 en 20 mei 2021

Er wordt in eerste instantie geauditeerd voor onderstaande rollen. Enkele rollen zullen intern gecast worden. Voor het ensemble (incl. kleine rollen en US-posities) zullen in het vroege najaar van 2021 audities worden gehouden.

GEZOCHT
Acteurs en actrices voor de rollen van:

EMMA NOLAN
Weet wat ze wil in het leven maar niet hoe ze het vorm moet geven. Verliefd en dat wil ze laten zien ook. Maar ook kwetsbaar door haar coming-out. Erg slim en speelt
gitaar.
Speelleeftijd: 18
Stemtype: Mezzo-Soprano, Alto (range: D5 – G3)
Dans: Mover
Gitaar: Het zichzelf kunnen begeleiden op gitaar is een pre.

ALYSSA GREEN
De liefde van Emma. Onzeker. Dochter van mrs. Greene. En met zo’n dominante moeder is het moeilijk om haar eigen leven te leiden. Cheerleader en goeie leerling.
Speelleeftijd: 18
Stemtype: Alto, Mezzo-Soprano (range: G#3 – Ab3)
Dans: Mover

ANGIE DICKINSON
Eeuwige understudy. Heeft 20 jaar in Chicago gespeeld maar heeft nooit de hoofdrol gespeeld. Enigszins teleurgesteld, maar met een hart van goud.
Speelleeftijd: 40-50
Stemtype: Alto (range: C5 – G#3/Ab3)
Dans: Dancer

MRS. GREENE
Moeder van Alyssa. Starre dame met principes. Doet nimmer concessies. Weet wat goed is voor de wereld en voor haar dochter.
Speelleeftijd: 40-50
Stemtype: Alto (range: C5 – G#3/Ab3)
Dans: Non-Dancer

TRENT OLIVER
Zelfingenomen, niet-succesvolle acteur. Beroept zich voortdurend op zijn opleiding maar heeft geen serieus werk. Probeert wel voortdurend belangrijk te doen. Hoort zichzelf graag praten.
Speelleeftijd: 30-45
Stemtype: Baritone, Tenor (range: G4 – D3)
Dans: Mover

TOM HAWKINS
Het hoofd van de school van Emma en Alyssa. Heeft het hart op de juiste plek. Groot theaterfan.
Speelleeftijd: 40-55
Stemtype: Baritone, Bass-Baritone (range: C4 (middle C) – G2)
Dans: Mover

SHELDON SAPERSTEIN (US Barry Glickman)
PR-manager en schrijver van de sterren, waaronder Dee Dee en Barry. Recht voor z’n raap, hardwerkend en charismatisch.
Speelleeftijd: 40-50
Stemtype: Tenor, Baritone, Bass, Bass-Baritone
Dans: Mover

Eisen:
– Afgeronde professionele dans-, theater en/of musicalopleiding of enkele jaren aantoonbare ervaring in professionele toneel- en/of musicalproducties;
– Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal in zang en spel.

AANMELDEN
Kandidaten die aan bovenstaande eisen voldoen kunnen hun CV voorzien van een recente foto (zonder hoofdbedekking als petten en brillen) mailen naar audities@degraafencornelissen.nl. Zet in de onderwerpregel voor welke rol je in aanmerking denkt te komen. Indien je profiel en CV aansluit bij de door ons gestelde criteria ontvang je een uitnodiging voor de audities en het voor te bereiden materiaal. Het insturen van CV en foto’s is geen garantie voor het ontvangen van een auditie-uitnodiging.

LET OP:
zorg dat je foto(‘s) in totaal niet groter dan 8MB zijn. E-mails die te groot zijn worden geweigerd door de mailprovider en kunnen niet bezorgd worden. Wanneer je email goed is aangekomen ontvang je een automatische reactie.

De audities zullen worden gehouden met in acht name van de dan geldende Corona-maatregelen.

Indien u reageert op een castingoproep of vacature gelden onze privacy voorwaarden conform de AVG / GDPR regulering. Van auditanten worden de gegevens gedurende 3 jaren bewaard. Daarna worden de gegevens verwijderd. Tenzij u aangeeft dat na de audities uw gegevens verwijderd dienen te worden natuurlijk.